Bill Gates investeert met de Britse overheid 4 miljard euro in malaria

De Britse overheid en Microsoft-oprichter Bill Gates hebben aangekondigd dat ze samen zo’n 4 miljard euro in onderzoek naar malaria zullen investeren. Elk jaar raken er 200 miljoen mensen met de ziekte besmet.

Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overleden er vorig jaar zo’n 438 duizend mensen aan malaria. Onder deze sterfgevallen waren voornamelijk jonge kinderen en de meerderheid was afkomstig uit Afrika. Een wereld zonder malaria is een van de belangrijkste prioriteiten op het gebied van de volksgezondheid. De WHO wil het aantal malariagevallen in 2030 met 90% hebben verminderd.

De Britse overheid en de Bill and Madeline Gates Foundation zullen samen investeren in een fonds voor onder meer onderzoek en bestrijdingsprogramma’s om door de malariamug overgebrachte ziektes uit te roeien. De Britten zullen 3,5 miljard dollar in dit fonds storten en Bill Gates 1 miljard dollar; dit is omgerekend in totaal zo’n 4 miljard euro.

Tussen 2000 en 2015 daalde het aantal doden door malaria wereldwijd met 60%. De resultaten staan echter onder druk door het groeiend aantal muggen dat resistent wordt tegen bestrijdingsmiddelen. Om het aantal malariagevallen verder te verminderen, dienen er nieuwe middelen ontwikkeld te worden.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Bill Gates investeert met de Britse overheid 4 miljard euro in malaria
Sluiten