Josephine Kay
Josephine Kay Better World 29 sep 2017

Hier wil je slapen: de Bijlmerbajes is nu een hotel, gerund door asielzoekers

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje. Slapen in een gevangenis stond misschien niet per se op je wensenlijstje, maar dit is een kans die je niet snel weer krijgt. Want wie wil er niet slapen in een cel? Geheel vrijwillig, uiteraard. Wat het éxtra mooi maakt, is dat de boel gerund wordt door asielzoekers.

In het hotel, dat is gevestigd in één van de torens van de beruchte Bijlmerbajes, kunnen statushouders werkervaring opdoen. Hierdoor worden hun kansen op re-integratie in onze maatschappij aanzienlijk vergroot. Een twintigtal asielzoekers gaat aan de slag in het hotel. Ze worden getraind door verschillende hospitality-experts.

Waar dit idee vandaan komt?

Op dit moment wonen er 600 vluchtelingen in het AZC in de Bijlmerbajes. Deze asielzoekers staan op het punt om een nieuw leven op te bouwen. Het idee voor het tijdelijke hotel komt van Movement on the Ground, een stichting die als doel heeft om een menswaardig en duurzaam antwoord op de vluchtelingencrisis te geven.

Movement on the Ground heeft zich voorgenomen om van de Bijlmerbajes een plaats vol licht, motivatie en inspiratie te maken. Op dit moment zijn er zo’n 70 bedrijven en projecten gehuisvest in de voormalige gevangenis. Hieraan wordt The Movement Hotel Bijlmerbajes toegevoegd.

Je kunt vanaf €99 per nacht al een kamer bemachtigen, via Booking.com.

Niet zo’n behoefte aan slapen in een cel, maar wel nieuwsgierig naar wat Movement on the Ground verder doet? Check hier hun laatste projecten.

Meer Bedrock

De 3 fijnste plekjes in Amsterdam met een open haard (heerlijk met dit weer, toch?).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hier wil je slapen: de Bijlmerbajes is nu een hotel, gerund door asielzoekers
Sluiten