wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 23 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

De 7 mooiste meren over de hele wereld om bij weg te dromen

Af en toe heb je de behoefte om je helemaal terug te trekken en te onthaasten, te ontslakken. Waar beter dan aan een rustgevend, idyllisch meer? Hier de fijnste zeven meren ter inspiratie.

7x de mooiste meren om bij weg te dromen

1. Buna River, Blagaj, Bosnië

Eén van de verborgen parels van Bosnië is Blagaj, met haar Buna river. Vanaf het dorpje loop je in 10 minuten naar het sprookjeshuis Tekija, dat omgeven is door helder blauwgroen water.

De lucht is schoon, het leven langzaam en locals verbouwen en eten alleen hun eigen, lokale producten. Men noemt het ook wel de ruwe diamant van Bosnië, gezien het warme welkom van de locals en de extreem goedkope prijzen.

2. Lake Annecy, Frankrijk

Officieel het schoonste meer van Europa, favoriet bij zwemmers. De kanalen in de binnenstad doen je denken aan Venetië, Cézanne schilderde Annecy in zijn beroemde le lac Bleu. Het is één van die steden die alles heeft: cultuur, natuur en wonderbaarlijke schoonheid.

3. Ik-Kil Cenote, Mexico

Deze prachtige poel ligt 25 meter onder de grond, dus als je naar beneden kijkt zie je één grote aquablauwe zwemcirkel. Geen zorgen, je hoeft er niet in te springen.

Het is een natuurlijke trap. Als je er eenmaal in het water ligt, kun je als een moderne Tarzan aan lianen slingeren… Geen wonder dat de Cenote heilig is voor Mexicanen.

4. Lake Bled, Slovenië

Het idyllische meer dichtbij de Alpen, met een eiland middenin. Hierop huist de St Mary, een Eftelingachtige kerk. Slovenen vereerden daar Ziva, godin van de liefde en vruchtbaarheid.

Al aan het begin van de 20e eeuw stond Bled bekend om haar wellness ervaring, Pelgrims trokken erheen om te bezinnen. Jij ook?

5. Nakurumeer, Kenia

Het Flamingo meer. Wat verder van huis, maar think pink. Afhankelijk van de waterstand, kunnen er meer dan een miljoen flamingo’s te zien zijn. In totaal zijn er meer dan 400 vogelsoorten te spotten, dus ben je een dierenliefhebber? Go see.
[source id=”attachment_14395″ align=”none”][/source]

6. Lake Hillier, Australië

Om het leven door die roze bril te blijven zien, komen we aan bij het enige echte roze meer in Australië.
Het contrast met de dichtbijgelegen aquablauwe zee en het diepgroene bos, is fantastisch.

Wetenschappers vermoeden dat bepaalde organismen deze roze stof produceren. Je flesje kan je vullen met water en het blijft roze. De zoutwaarden liggen wel tien keer zo hoog als bij die van een oceaan.

7. Blue Lagoon, hot springs Iceland

Deze lagoon is één van de 25 wereldwonderen en geeft je kippenvel van de kou – en van geluk!
Het warme water en de ijskoude omgeving; supergezond voor je.

Het is rijk aan mineralen zoals silica en sulfur. Men zegt zelfs dat baden in deze blue lagoon, ieder huidprobleem oplost die je maar hebt. De watertemperaturen in het baddergebied variëren van 37 tot 29 graden.

Meer over reizen in de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
De 7 mooiste meren over de hele wereld om bij weg te dromen
Sluiten