De 6 lekkerste recepten met kokoswater

Van Thaise tofu-curry tot chocoladecake

Kokoswater is in korte tijd een populair drankje geworden. Niet zo gek, want natuurlijk kokoswater is fris, bevat weinig vet en is een té lekkere dorstlesser. Maar wist je dat je het goedje ook in de keuken kunt gebruiken? Samen met Obrigado en Living the Green Life stelden wij de 6 lekkerste recepten met natuurlijk kokoswater voor je samen.

Boerenkoolsalade met een dressing van kokoswater

[source id=”attachment_23651″ align=”center”][/source]

Ingrediënten voor de salade (voor 4 personen)

  • 200 gram gekookte quinoa
  • 400 gram boerenkool
  • 150 gram granaatappel pitjes
  • 1 klein sjalotje

Ingrediënten voor de dressing

Bereiding

Doe de boerenkool in een grote bak, samen met 1 eetlepel olijfolie en het zout. Kneed dit goed door elkaar en zet het even apart. Snij het sjalotje in kleine stukjes en doe deze, samen met de gekookte quinoa bij de boerenkool. Roer goed door. De dressing voor de boerenkoolsalade maak je door het kokoswater, citroensap en olijfolie te mengen. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Giet deze over de salade en meng alles samen. Voeg de granaatappelpitjes erbij en serveer als lekkere salade bij de maaltijd.

Mango ijsjes met kokoswater

[source id=”attachment_24040″ align=”center”][/source]

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in je blender en mix een halve minuut. Giet het sap in je ijsvormpjes en zet deze minstens 4 uur in de vriezer.

Bananenpannenkoeken met een saus van kokoswater, pindakaas en agave

[source id=”attachment_23627″ align=”center”][/source]

Ingrediënten voor de pannenkoeken (voor 4 personen)

  • 130 gram meel (liefst boekweitmeel of glutenvrij havermeel)
  • 1 eetlepel kokosbloesem suiker
  • 1 eetlepel baking powder
  • 240 ml plantaardige melk (bijv. ongezoete amandelmelk)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. gesmolten kokosolie)
  • 1 theelepel kaneel

Ingrediënten voor de saus

BEREIDING

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten (meel, kokosbloesem suiker, baking powder en kaneel). Roer dit goed door elkaar. Smelt (wanneer je kokosolie gebruikt) de olie in een klein pannetje tot het vloeibaar is. Giet eerst de plantaardige melk over alle droge ingrediënten, gevolgd door de olie. Roer alles door met een vork tot je een dik beslag hebt. Laat het beslag vijf minuten staan. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en laat dit smelten. Schep vervolgens het beslag in de pan. Wil je grote pannenkoeken, dan moet je natuurlijk wat meer beslag gebruiken. Laat de pannenkoeken twee minuten bakken. Wanneer de bovenkant droog is, draai je ze om en bak je ze aan de andere kant nog een minuutje. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer met een dressing van kokoswater. Deze maak je door de pindakaas te smelten in een pannetje. Voeg hier wat siroop bij en het kokoswater. Roer goed door en giet dit over je warme pannenkoeken.

Thaise tofu-curry gemaakt van kokoswater

[source id=”attachment_23631″ align=”center”][/source]

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote rode uien (ander soort ui kan natuurlijk ook)
  • 4 teentjes verse knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 grote handen spinazie
  • 200 gram pompoen (bijv. flespompoen)
  • 1,5 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 grote eetlepel currypasta
  • 1 klein kopje bouillon
  • Halve kop 100% natuurlijk kokoswater van Obrigado
  • 100 gram groene erwten
  • 400 ml kokosmelk

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukken. Strooi hier wat kaneel overheen en leg de pompoen op de bakplaat. Schuif deze in de oven en bak de pompoen in 20 minuten zacht. Snij de twee grote uien en de verse knoflook in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de kokosolie in een grote pan. Wanneer deze is gesmolten doe je de uien in de pan en bak je deze vijf minuutjes tot ze doorzichtig zijn geworden van kleur. Doe hier de knoflook bij en bak nog twee minuten langer. Strooi de kurkuma over de ui en knoflook, en schep de currypasta erbij. Roer dit allemaal goed door. Gemengd? Mooi, dan is het tijd voor de bouillon. Giet de bouillon in de pan en laat deze op laag vuur tien minuten staan. Snij ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Doe deze samen met de kokosmelk, kokoswater, groene erwten en de pompoen in de pan. Laat de curry op middelhoog vuur nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer de verse spinazie erdoor en enjoy!

Groene smoothie met o.a. spinazie, kiwi, avocado en kokoswater

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

BEREIDING

Deze smoothie is binnen 1 minuut klaar! Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een egale smoothie hebt.

Chocoladecake met kokoswater

[source id=”attachment_23633″ align=”center”][/source]

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 275 ml amandelmelk
  • 75 ml 100% natuurlijk kokoswater van Obrigado
  • 300 gram appelmoes
  • 300 gram glutenvrij meel
  • 250 gram kokosbloesem suiker
  • 100 gram rauwe cacao poeder
  • 150 ml gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels appel cider azijn

BEREIDING

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakvorm (rond, 28 cm) met bakpapier. Meng in een grote kom de melk met de appel cider azijn en laat dit even staan. Voeg daarna de kokosolie en het vanille extract toe en roer goed door. Voeg al roerende de overige ingrediënten toe en meng tot je een dik beslag overhebt zonder klonten. Giet je beslag in de bakvorm en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 30 minuten tot je satéprikker er droog uitkomt.

Meer lezen?

Got coco? Dit is wat je moet weten over kokoswater.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.