De 5 fijnste retreats voor dit jaar

Eerder schreven we op Bedrock waarom je meer moet rusten om beter te werken. Volgens professor Alex Pang is rusten essentieel voor wie zich gezond wil voelen én goed wil presteren. Het ideale schema is volgens Pang: drie maanden werk, negen dagen vakantie. En wat is nu een fijnere invulling van deze dagen dan een retreat? We delen onze vijf favorieten van dit moment.

[source id=”attachment_29547″ align=”none”][/source]

Yoga in IJsland

In IJsland schijnt de zon 24 uur per dag, waardoor het besef van tijd vermindert. En dat geeft een ongekend gevoel van rust. Deze zomer organisereert yogadocent Monica Blomqvist er een prachtige yoga retreat. Acht dagen zijn gevuld met yoga (gebaseerd op Hatha- en Raja yoga), meditatie, licht, frisse lucht, schoon water en adembenemende natuur. Je slaapt bij de Sacred Seed guesthouse, waar ze ook een zweethut hebben. Daarnaast zullen er sjamanistische trommel sessies worden gehouden en vuurceremonies, geleid door Olafia Wium & Kristina Haraldsdóttir. Je bezoekt enkele van de meest adembenemende plekken die IJsland kent, waaronder zwarte stranden en watervallen. De maaltijden die worden geserveerd zijn vegetarisch, voedzaam én lekker. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

Meer informatie vind je hier.

Ontspannen in Italië

Als je de foto’s van het Mandali Retreat Center in Italië ziet wil je het liefst vandaag nog je koffer pakken. Echt. Serieus. Het center – dat dit jaar officieel geopend is – ligt boven op een berg en kijkt uit over het Ortameer. Tijdens de retreat zul je eenvoudige technieken en praktijken leren die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Elke dag bestaat uit een ochtend meditatie, een energieke vinyasa flow class en een herstellende middagsessie. Chantal Soeters begeleidt de yogasessies, waarbij ze rekening houdt met je unieke achtergrond en ervaring.

De volgende retreat is al van 8 tot 14 april. Meer informatie over prijzen en de precieze invulling van het schema vind je op de website van Delight Yoga.

[source id=”attachment_29549″ align=”none”][/source]

Opladen in Nederland

Een retreat in Italië of IJsland is dan misschien de kers op de taart, maar je hebt niet altijd de mogelijkheid om een week weg te gaan. Gelukkig zijn er dichter bij huis ook altijd opties. Van 12 tot 14 mei organiseert Het Oplaadpunt een relaxweekend op eiland de Kluut, midden in het Veluwemeer. Hier heb je alle tijd voor jezelf. Je kunt er lekker hangen in een hangmat, rondjes zwemmen in het meer of deelnemen aan een rustige yogales. It’s all about you. En dat betekent dat je precies doet waar jij behoefte aan hebt. Zo kun je je laten inspireren tijdens één van de workshops mind, body of food. ’s Avonds geniet je van muziek bij het kampvuur en heb je tijd om te relaxen.

Het complete programma vind je op de website van Het Oplaadpunt.

Chillen op Ibiza

Verliefd op Ibiza? Dat word je vanzelf wel als je foto’s van de Ecodice retreat ziet. De eco-retreat is bedoeld om rust en ruimte te creëren in het drukke alledaagse leven. Wat je zoal kunt verwachten? Yogalessen, stoelmassages, SUP-surfing, coaching sessies, een organic kookles, een wijnproeverij en een ecologische zeiltocht. En dat allemaal onder het genot van de Spaanse zon. Het plaatsje San Carlos ligt verborgen tussen de heuvels, en je vindt er een van de meest gezelligste hippie markten van het eiland.

Zie je jezelf daar al rondstruinen? Kijk voor het volledige programma, data en prijzen op de website van Ecodice.

[source id=”attachment_29551″ align=”none”][/source]

Yoga en schrijven in de Sahara

Yoga tegen een decor van zandduinen, slapen in een nomadentent en schrijven in de schaduw van een palmboom. Klinkt als een Arabisch sprookje. Maar wél een die werkelijkheid kan worden. In april en november worden er weer retreats georganiseerd bij nomadenkamp Bivouac Le Petit Prince. Het kamp is gelegen in het zuiden van Marokko, voorbij de laatste oase van de Draa-Vallei. De kalmte en openheid van de woestijn nodigt uit om te vertragen, en de dagelijkse wereld achter je te laten. Met de dagelijkse yoga (Hatha, Vinyasa, Yin) en meditatie kom je helemaal tot jezelf.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit: iedere ochtend verwelkom je de opkomende zon met een zonnegroet en geniet je van een traditioneel Marokkaans ontbijt. Hierna is er tijd om te schrijven en relaxen, waarbij je tips en feedback krijgt van een schrijfdocent. Wil je culturele uitstapjes maken? Ook dat kan. In de middag wordt er elke dag een excursie of workshop aangeboden. Als de avond valt lees je onder de sterrenhemel de verhalen die je hebt geschreven voor aan je medereizigers. Magischer dan dit wordt het niet.

Meer informatie vind je op de website van Prana Morgana.

Meer lezen?

Waarom rust en ontspanning zo belangrijk is voor ons (en hoe je dat dan vindt)

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De 5 fijnste retreats voor dit jaar
Sluiten