Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Body 29 mrt 2018

Midden in de nacht dansen op klassieke muziek? Het kan op Klassifest!

Als je denkt aan een avond (of nacht) uit, denk je misschien aan technomuziek, rap of hitjes uit de eighties. Waar je in ieder geval nĂ­et aan denkt, is de Negende Symfonie van Beethoven. Toch brengt Klassifest het bij elkaar.
Klassifest is ongeveer wat de naam al zegt: een festival vol klassieke muziek. Op zaterdag 7 april, van 20.30 tot 04.00 uur, vinden er korte concerten van een half uur plaats in Paradiso. Geen Concertgebouw met luxe stoelen dus, maar gewoon een uitgaanszaal met een bar. Dansen zul je!

Het festival vindt dan ook niet plaats voor 65-plussers, maar jĂșĂ­st voor millennials. Met het evenementen willen de initiefnemers, die zelf ook begin dertig zijn, graag de negatieve vooroordelen over klassieke muziek bestrijden. ‘We willen laten zien dat klassieke muziek niet lang hoeft te duren of moeilijk is.’ De programmering is dan ook toegankelijk voor mensen die al wel of juist nog niet bekend zijn met klassieke muziek.

In alle zalen van Paradiso worden korte concerten gegeven. De headliners van Klassifest zijn Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zelfs in de wc hoor je klassieke muziek. Wil je dat niet missen? Kaartjes koop je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plĂșs elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Midden in de nacht dansen op klassieke muziek? Het kan op Klassifest!
Sluiten