Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 21 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een slag of krullen? Krijg een prachtige bos krullen met de Curly Girl Method

Heb jij krullend haar, en vind je het maar lastig om de juiste producten te vinden? This is your call! Bij BEDROCK zijn we gek op natuurlijke huid- en haarproducten, maar dat een shampoo vegan is betekent (helaas) nog niet dat het ook de juiste is voor jouw haartype. En dat is precies waar de Curly Girl Method inspringt. Het is een haarverzorgingsmethode waarmee jouw krullen mooier worden dan ooit.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, door je te houden aan de Curly Girl Method loop jij rond met een gezonde, glanzende en gevoede haarbos zonder toxische producten aan te raken.

Curly Girl Method: wat is het?

De Curly Girl Method is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Niet alleen voor kroeshaar of pijpenkrullen, ook als je een lichte slag hebt, kun je baat hebben bij de Curly Girl Method. Heb je steil haar, dan krijg je er (helaas) natuurlijk niet ineens krullen van. Hoe werkt het precies?

De allerfijnste shampoo bars op een rijtje – voor elk haartype

We krullen heeft, wéét hoe lastig het kan zijn om ze goed te verzorgen. Soms pluizen ze, soms zijn ze hartstikke droog, krijg je klitten en andere keren verdwijnen ze haast helemaal.

Elke krul is anders en heeft een andere verzorging nodig. Niet elk product werk voor elk haartype, al is het nog zo vegan of natuurlijk. Misschien maakt jouw organic shampoo je haar wel hartstikke zwaar en verdwijnen al je krullen als sneeuw voor de zon. Zonde!

Welke krul heb jij?

Met de Curly Girl Method onderzoek je precies welke krul jij hebt. Op basis daarvan rollen er producten uit die allemaal natuurlijk zijn, en dus geen toxische ingrediënten bevatten zoals siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Dan is er ook nog een speciale manier van je haar wassen, drogen en stylen.

Om te ontdekken welke krulsoort jij precies hebt, kijk je naar 5 onderdelen:

  • De dichtheid
  • De dikte
  • De elasticiteit
  • Krultype (hoe die vormt)
  • De porositeit (hoe droog is je haar? Hoe snel droogt het?)

Er zijn verschillende manieren om dit te testen, en het is belangrijk dat je daar goed bij stilstaat. Aan de hand van de elasticiteit van je krul bepaal je bijvoorbeeld of je een shampoo of conditioner met of zonder proteïne nodig hebt.

Goed om te weten is dat de Curly Girl Method geen merk is, maar een methode die is bedacht door Lorraine Massey die de methode uitgebreid beschrijft in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’.

Vroegtijdige grijze haren? Zo kom je er (tijdelijk) vanaf, aldus de wetenschap

Na de test rollen er allerlei verschillende, natuurlijke producten uit die bij jouw haartype passen. Verschillende merken, verschillende prijzen. Zo kan je zelf producten kiezen die bij jouw haar type passen. De resultaten en de verschillen tussen before en after zijn verbluffend. Kijk zelf maar!

Benieuwd geworden? Doe hier de Curly Girl Method test.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️