Rosa Bertram
Rosa Bertram Love 9 jun 2019

The Sex Issue: 5 manieren voor het creëren van een diepere connectie in bed

Seks, het is en blijft een taboe. Maar niet als het aan ons ligt. Seks en intimiteit is een ontzettend belangrijk onderdeel van je relatie. Waar het vuur er in de eerste maanden nog van afspatte, druipt die opwinding er na een tijdje af. En weetje wat? Daar is niets geks aan. Het wordt pas vervelend als de connectie tussen jullie verdwijnt. De vraag is: ben je beiden bereid te investeren in een diepere connectie in bed?

Het lijkt makkelijk om in een relatie vooral naar de ander te wijzen. Maar toch ligt het antwoord vaak bij jezelf, óók als we het hebben over seks.

Maak een diepere connectie in bed

Naarmate je ouder wordt, realiseer je dat er meer is dan de seks zoals je dat altijd zag in films of op tv. Seks gaat verder dan alleen de ander (of als je geluk hebt: elkaar) een orgasme bezorgen.

Soulful seks – seks waarbij jullie zielen verbinden – ontstaat wanneer authentieke, bewuste, kwetsbare zielen besluiten samen te zijn vanuit liefde en niet vanuit angst. Het gebeurt als twee mensen zich openstellen naar elkaar en bereid zijn iets voor de ander te doen.

Op deze 5 manieren creëer je een diepere connectie in bed:

1. Duidelijke communicatie

Hoe helderder je communicatie, hoe beter de connectie met je partner wordt. Hoewel we er soms vanuit gaan dat de ander ons heus wel begrijpt, is dat zeker niet het geval. Wees niet vaag over wat je wilt. Je partner weet niet wat jij de lekkerste zoen of aanraking vindt als jij hem of haar dat niet vertelt.

Zie het als een teamsport. Je zult samen moeten werken om tot een overwinning te komen. Lekker cliché, maar wel de beste manier om een diepere connectie met je partner aan te gaan.

Dit vind je vast ook leuk: De relatiechecklist: zo onderhoud je je relatie

2. In het hier en nu

Om een diepere connectie aan te gaan, is in het nu zijn essentieel. Niets zo moment-dodend als boodschappenlijstjes of het avondeten dat door je achterhoofd spookt. Neem de tijd voor elkaar, sluit de deur en zet je email uit.

Neem tijd voor elkaar en elkaars lichaam. Focus je op elkaars ademhaling, daar je lees meer over in dit artikel: ‘de basics van tantra voor bewustere seks’.

Lees ook: Dit gebeurt er met je brein en lichaam als je opgewonden raakt

3. Laat gaan en geef je over

Probeer los te laten hoe dingen ‘zouden moeten gaan’ en geef je over aan het moment. Hebben jullie normaal een riedeltje dat je afwerkt? Eerst zoenen, dan kleding uit, dan voorspel en dan hebben jullie seks? Probeer dat eens te laten gaan. Wat vóél je op dat moment? Waar heb je zin in?

Als je steeds dezelfde seksroutine hebt, weet je al wat er komen gaat. Dat haalt je uit het moment (zie tip 2).

4. Stop met oordelen

Voor het creëren van een diepere connectie zul niet alleen in het nu moeten leven, maar ook moeten stoppen met oordelen. Over jezelf en over je partner. Of je nu pas net bij elkaar bent of juist al jaren samen bent: seks is een vorm van het uiten van jullie liefde. Waardeer jezelf en je partner precies zoals jullie zijn, het zal jullie liefde in bed tot andere hoogtes brengen.

Must read: 3 manieren om de passie in je relatie weer terug te krijgen

5. Vertrouw elkaar blindelings

De verbindende factor in een relatie is vertrouwen. Je bouwt het op in de loop der tijd met acties en daden. Maak van vertrouwen een prioriteit in je relatie. Pas dán zul je je helemaal kunnen openstellen naar de ander.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
The Sex Issue: 5 manieren voor het creëren van een diepere connectie in bed
Sluiten