Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 8 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Connected op Netflix laat je de wereld op een heel andere manier bekijken

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Connected, over hoe verrassend we als mens in verbinding staan tot elkaar, de rest van de wereld en het universum.

In de Netflixserie Connected gaat wetenschapsjournalist Latif Nasser op onderzoek naar de manier waarop we met elkaar verbonden zijn. In zijn zoektocht komt hij tot verrassende conclusies…

Connected: van beveiliging tot poep

Hoezo, manieren waarop we met elkaar verbonden zijn? Hoewel dat misschien als een abstract uitgangspunt klinkt, pakt Nasser deze vraag heel concreet aan. Elke aflevering wordt gewijd aan een ander thema: van stof tot beveiliging tot cijfers en poep.

Ook interessant: NetflixTip: ‘Disclosure: Trans Lives On Screen’ nuanceert transgender-beeldvorming in de media

Jep, dat laatste lees je goed. Want ondanks dat poep vies is en stinkt, is het ook iets dat ons allemaal verbindt (zelfs Beyoncé ontkomt er immers niet aan). Daarnaast blijkt poep ook een interessant onderzoeksobject te zijn, want uitwerpselen bevatten veel meer problemen en mogelijke oplossingen dan we denken.

Groter wereldbeeld

You see? Door ogenschijnlijk onschuldige thema’s van naderbij te bekijken, blijkt al gauw dat we in deze wereld veel meer met elkaar verbonden zijn dan we op het eerste zicht zouden denken. Van de lucht die we inademen tot de selfies die we posten en de privacyproblemen waar we met z’n allen slachtoffer van zijn: de serie laat overtuigend zien dat we de wereld best wel als één geheel mogen beschouwen.

Tip: De spirituele filmsite: dit is waarom je je Netflix-account wilt inruilen voor Gaia

En da’s best wel een eye-opener, want zijn we het grootste deel van onze tijd niet voornamelijk met onszelf bezig? Lijken veel wereldproblemen geen ver-van-mijn-bed-show?

En denk je automatisch dat je maar weinig gemeenschappelijk hebt met celebrities of mensen die in Alaska wonen? Connected biedt je een verfrissende blik op onze maatschappij, waardoor je wereldbeeld automatisch vergroot. En dat kan alleen maar positief zijn!

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Connected op Netflix laat je de wereld op een heel andere manier bekijken
Sluiten