Hier wil je bij zijn! Een heuse veggie fair

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een circulair restaurant en kantoor, skateboards gemaakt van plastic doppen, colleges op een pont en een (of dé) veggie fair in Lisserbroek.

Circulair dineren (en flexwerken)

Circl is de naam van een nieuw restaurant, evenementencentrum en flexwerkplek aan de Zuidas. En de naam zegt het al: het probeert zo goed mogelijk bij te dragen aan een circulaire economie. Zo is het gebouw geïsoleerd met de vezels uit 16.000 oude spijkerbroeken, komt alle energie van zonnepanelen en hebben ze menukaarten gemaakt van waterplanten uit Almere. Ook koken ze met seizoensgroenten en proberen ze hun afval drastisch te verminderen.

Morgen opent ook de openbare kunstprojectruimte in het gebouw, waar steeds nieuwe tentoonstellingen zijn. Inspiratie in overvloed! De komende tijd zullen er meer evenementen worden georganiseerd die met duurzaamheid te maken hebben: de agenda vind je op de site. Het paviljoen is een initiatief van ABN Amro en heeft als doel om uiteindelijk ook een invloed te hebben op de rest van de omgeving. Je kunt elke dag terecht aan het Gustav Mahlerplein 1B.

Skaten op plastic doppen

Nog meer nieuws in de categorie ‘circulaire lifestyle.’ Wist je dat er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde (!) worden gemaakt? We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat niet alleen onnodig is, maar ook heel slecht voor het milieu.

Die kunnen helaas lang niet allemaal goed gebruikt worden, maar het Amsterdamse skateboardmerk WasteBoards probeert het wel: van afgedankte plastic doppen maken ze stad-cruisers en echte skateboards. Daarmee proberen ze aandacht te vestigen op het dumpen van plastic in rivieren en op openbare plekken. En omdat de kleurrijke doppen allemaal verschillend zijn, ziet dat er ook nog eens heel tof uit. Geïnteresseerd? De circulaire skateboards zijn te bestellen op de site.

College op de pont

De Universiteit van Amsterdam bestaat 385 jaar! Om dat te vieren geven hoogleraren speciale ‘pop-upcolleges’ op de pont naar Amsterdam-Noord – niet alleen voor studenten, maar voor iedereen die graag mee wil luisteren. Tijdens de tocht, die twaalf minuten duurt, kun je mooi wat extra kennis opdoen.

Elke dag is er een nieuw onderwerp, maar ze hebben allemaal te maken met de omgeving of de reizigers zelf: van een moord in Amsterdam-Noord tot de milieuvriendelijkheid van varen. Elke middag tussen 17 en 18 uur ben je welkom op de pont naar de NDSM-werf, nog tot en met 15 september.

Veggie Fair op een landgoed

Ben je toevallig in de buurt van Lisserbroek volgend weekend? Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt op Landgoed Olmenhof voor de vijfde keer de Veggie Fair plaats. Kijk overdag bijvoorbeeld naar de demonstratie ‘vleesvervangers maken’ of volg een workshop ‘vegan ondernemen’, luister naar een lezing over PETA of ga naar de silent disco.

En natuurlijk is er ook eten! Dat kun je kopen op de productmarkt óf gewoon zelf plukken, want de fair valt samen met de appelpluk op het landgoed. Als je daar geen zin in hebt, kun je aanschuiven bij de vegan barbecue. Het Facebookevenement vind je hier.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Hier wil je bij zijn! Een heuse veggie fair
Sluiten