Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 8 jun 2018

Binnenkort kun je chocolade-hummus kopen bij Albert Heijn (ja, echt)

Bedrock staat voor mind, body en better world – en ja, body staat dan eigenlijk voor je lichaam goed verzorgen. Toch werken we naast wortels met hummus op z’n tijd ook graag wat blokjes chocolade weg (of nou ja, who are we kidding, een hele reep). En Albert Heijn introduceert nu het beste van onze twee werelden: chocolade-hummus. De grootste supermarkt van het land is al langer aan het experimenteren met verschillende soorten hummus. Naast naturel, pikant, zongedroogde tomaat en pompoen, kun je er nu al een tijdje hummus van avocado, gegrilde groenten, gekarameliseerde ui en zelfs dadel kopen.

Maar nu gaat AH nog wat verder in het zoeter maken van hun kikkererwtenspreads: ze introduceren ook mango- én chocolade-hummus. Of dat lekker is, weten we nog niet, maar dat willen we zéker uitproberen. Op een (vegan) croissantje, of zo. Hmm.

Chocolade-hummus als dessert

De hummus kun je natuurlijk gewoon op je brood smeren als een soort gezondere chocopasta), maar het is multifunctioneel voedsel. Albert Heijn schrijft zelf dat de chocolade-hummus ‘ook erg lekker is als dessert met fruit’. Bij de mangovariant kunnen we ons dat ook erg goed voorstellen.

De zoete hummus wordt hiermee ook geschikter voor kinderen, die misschien niet zo’n fan zijn van de smaak van kikkererwten. Want ja, wie houdt er nu niet van chocolade?

Meer vega(n) bij Albert Heijn

De derde nieuwe soort hummus die de supermarkt presenteert, is pittige harissa-hummus. Die is gemaakt met harissakruiden, eeen kruidenmengsel dat veel in de Noord-Afrikaanse keuken gebruikt wordt.

De afgelopen maanden voegt AH steeds meer spannende (en niet zo spannende) duurzame dingen aan hun assortiment toe, van vegan Ben & Jerry’s en Cornetto’s tot maaltijdsalades met vleesvervangers. Of de chocolade-hummus net zo lekker is, zullen we gauw genoeg merken.

Meer lezen?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer duurzame nieuwtjes? Schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Binnenkort kun je chocolade-hummus kopen bij Albert Heijn (ja, echt)
Sluiten