Cato van Ee
Cato van Ee Editorial 9 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Druk, druk, druk. Zo komt Cato van Ee tot rust na een hectische periode

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste column. Ik heb er de afgelopen maand geen tijd voor gehad, of beter gezegd, geen tijd voor gemaakt. Het is erg druk geweest en ik heb continu in vliegtuig-modus gezeten. Augustus is eindelijk aangebroken en dat betekent voor mij een grote break. Het hele jaar door werk ik hard en neem ik maar weinig dagen vrij voor vakantie. Ik spaar alles op tot augustus om vier tot zes weken vrij te nemen.

Juni en juli zijn altijd nog drukke maanden, waar alle klanten meestal alles af willen krijgen voordat de vakanties beginnen. De meeste fashionsteden zoals Milaan, Parijs en Londen liggen drie weken op hun gat, dus perfecte tijd om even goed mijn rust te pakken!

Elk jaar hetzelfde liedje

Elk jaar rond deze tijd is het weer hetzelfde liedje, ik ben compleet door mijn reserves heen, mijn batterij’tje is leeg en ik word met de dag meer vermoeid.

Ik ben continu op zoek naar een balans tussen werk en rust, maar als ik de grens van te hard werken heb overschreden vind ik het moeilijk die balans weer te vinden. Als ik te moe word, kan ik de energie niet eens meer opbrengen voor meditatie of een yogales, terwijl ik dat dan juist extra nodig heb.

Het eerlijke antwoord: hoe is het nu écht om een model te zijn?

Het komt vaak voor dat ik er zonder bij stil te staan aan één stuk door, zonder weekend, werk. Maar opeens is het zover… Een maand een vliegtuig stoel als bed en ik ben he-le-maal kapot. Twee weken geleden werd ik wakker en verrekte ik mijn nek: wake up call! Even stoppen en weer op adem komen.

Zodra ik over mijn grens ben gegaan is het moeilijk om mijn batterij weer op te laden. Nu heb ik vakantie, dus hoe ga ik dat doen?

Gelukkig heb ik mijn standaard rust-rituelen

  1. Eindelijk kan ik genieten van thuis zijn, in mijn zen huisje. Boeken lezen en uitgebreid koken, voeding voor lichaam en geest.
  2. Geen online yogales, maar weer vanouds naar mijn favoriete yogastudios in Amsterdam. Ik ga graag naar Delight Yoga en de Nieuwe Yoga School.
  3. De natuur in! Rond hobbelen in de vele parken die Amsterdam te bieden heeft, varen over de gracht of naar het strand. Het liefst ben ik elke dag bij het water.
  4. Wakker worden en niks van mezelf hoeven. En dat is het aller moeilijkste kan ik je vertellen.

Na hard werken is het moeilijk om je over te geven aan ‘niks doen’. Het is een luxe voor mij om controle over mijn eigen schema te hebben, dus ik moet mezelf tegenhouden niet elke dag vol te plannen. Verveling is goed voor een mens en voor de creativiteit. Dus ja, ik moet er maar aan geloven! De verveling toelaten is een extra uitdaging voor deze zomer. Aan de zoektocht naar rust zal geen einde komen, maar zoals jullie misschien al weten “it is about the journey, not the destination.”

Wat het bewerken van een foto met je zelfbeeld kan doen

Nu ga ik in een diepe zomerslaap, want vanaf september wordt het weer volgas aan de bak. Jaja, want als een opgeladen Duracell konijn ga ik de uitdaging mijn balans te vinden weer aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Druk, druk, druk. Zo komt Cato van Ee tot rust na een hectische periode
Sluiten