Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 4 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vega Vrijdag: zelf cashewyoghurt maken (met gegrilde kersen & pistache)

Cashewyoghurt is een plantaardig alternatief voor zuivel, waar wij zelf nog nooit van hadden gehoord. Tot ons culinaire zusje Culy met een héérlijk homemade recept kwam. Voortaan wordt het dus nog makkelijker om vegan te ontbijten!

Cashewyoghurt klinkt misschien als een hele kluif om te maken, maar dat valt reuze mee. Sterker nog: je maakt het makkelijk én snel.

Cashewyoghurt zelf maken

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 120 tot 155 ml water
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels honing of agavesiroop
  • Snufje zout

Optioneel:

  • Gegrilde kersen
  • Pistachenoten, fijngestampt in een vijzel
  • Extra honing of agavesiroop

Met deze cashewyoghurt maak je een lekker, voedzaam, zuivelvrij ontbijt. Wij voegden er gegrilde kersen en pistache aan toe voor een spannend ontbijtje.

Lees ook: Ben je de hummus zat? Hier vind je meer vegan broodbeleg (+ lekkere combinaties)

Je moet jezelf eraan herinneren de avond van tevoren de cashewnoten in een bakje water te leggen. Ze moeten namelijk een nachtje weken om zacht te worden.

cashewyoghurt zelf maken
Bron: Culy

Zo maak je zelf cashewyoghurt

Laat de cashewnoten een nachtje weken in een bakje met het water.

Verplaats de geweekte cashewnoten naar een keukenmachine of blender (bewaar het water). Doe er het citroensap, de honing of agave en de snuf zout bij. Pureer tot een gladde massa, terwijl je ondertussen het water in een dun straaltje toevoegt via de opening van de machine.

Lijkt het op yoghurt? Gefelicteerd: je hebt zelf cashewyoghurt gemaakt!

Serveer de cashewyoghurt met de gegrilde kersen en de pistache. Maak af met nog een beetje honing of agave.

Meer vega kookinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️