Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 17 jul 2020
Leestijd: 5 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: yoga, meditatie en meer op mindful camping Tijdloos

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Eerder werden we al verliefd op camping Buitenland in Drenthe en ontdekten we Stortemelk op Vlieland, maar dit keer gingen we op bezoek bij de tijdelijke, mindful camping Tijdloos. 

In een zomer waar we het festivalseizoen wel op onze buik kunnen schrijven, komt deze camping als geroepen. Het feit dat het is opgezet door ID&T – de grootste festivalorganisatie van Nederland – draagt daar uiteraard aan bij. Want dat ze binnen no time een goede sfeer én knaller van een line-up kunnen neerzetten, blijkt wel.

Camping Tijdloos

Dit keer geen line-up van dj’s, maar een line-up aan spirituele workshops waar je mond van openvalt.

Toen een aantal maanden geleden duidelijk werd dat het festivalseizoen officieel in duigen zou vallen, zijn de creatieve koppen van het evenementenbureau keihard aan de slag gegaan en zo ontstond het concept van Tijdloos. Een plek waar – zoals de naam al verklapt – je de tijd even helemaal kan loslaten.

Geen knallende speakers, sierlijke stages, lauw bier, rijen bij de wc’s of linksvoor meeten met je vrienden, maar wél een camping-experience waar je U tegen zegt.

Bron: Tijdloos

Wat is het concept?

Tijdloos vindt plaats van vrijdag 10 juli tot maandag 17 augustus 2020 en heeft in totaal plek voor zo’n 1200 mensen. Dat is best ruim voor een camping weten we uit ervaring. Je kunt boeken voor een weekend (aanrader!), mid-week of een hele week.

Heb je eenmaal een datum gekozen, dan rij je naar Erm in Drenthe. Wel goed de bordjes volgen als je in de buurt komt, anders eindig je (net als wij) op een camping aan de andere kant van het meer. Ja dat lees je goed: Tijdloos is gelegen aan het meer van het Ermerstrand, met daarin een klein eilandje dat met bruggen is verbonden.

De Tijdloos-camping is gebouwd bij een al bestaande (familie)camping, pal aan het Ermerstrand. Tel daar de festivalbouw skills van ID&T en een rits aan toffe workshops bij op en je hebt een killer van een concept.

Wat is er te doen?

5 weken lang is er dagelijks van ‘s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat een heleboel te doen. Denk aan workshops, yogalessen, meditatiesessies en ceremonies. En nu komt het: deze zijn bij de boekingprijs inbegrepen. Je kunt komen aanwandelen wanneer je wilt en aansluiten wanneer je er zin in hebt.

Omdat het concept tijd juist een keer niet de dag bepaalt, ontstaan een groot deel van de activiteiten op het moment zelf. Wel zijn er een paar workshops per dag gepland, maar verder ben je welkom om lekker over het terrein rond te dwarrelen en te stuitten op wat je ook maar tegen komt.

Workshops & yoga

Op het (gratis) programma staat onder andere sound meditation, vinyasa yoga, meditatie met Binkie & Tijn Touber, geometrische meditatie, reiki, Full Moon en New Moon ceremonies, sjamanistische én klankschalen ceremonies, breathwork sessies en nog veel meer.

Activiteiten waarvoor je de lokale munteenheid Chilling (what a name) betaalt zijn onder andere een massage, hottub, suppen, waterskiën, wakeboarden en paardrijden.

Met andere woorden: er is genoeg wat je (spirituele) hartje begeert.

Lees ook: Wil je reizen maar heb je weinig tijd? Word zen tijdens een mini-roadtrip naar Frankrijk

Dansen

En wie er tóch zin heeft om te dansen (erg aannemelijk na maanden niet te hebben gedanst met anderen), kan de trommels van de Afrikaanse band Afrikadi volgen. Je vindt ze overdag aan het strand of ‘s avonds bij het kampvuur.

Wie er ‘s nachts op uittrekt in één van de festival-achtig verkleedde bossen vindt er ongetwijfeld ook een verdwaalde feestganger met eigen muziek.

Waar slaap je?

Dan nu nóg een leuk gedeelte aan het verblijf op Tijdloos: de slaapplekken. Je kan ervoor kiezen om je eigen tentje mee te nemen, je eigen busje of te slapen in één van de aangeboden accomodaties.

Het tentenveldje is vrolijk omheind door een houten hekje, heeft lichtjes in de bomen en biedt uitzicht op het meertje. Optioneel slaap je in een 2- of meerpersoons tipi, een oude caravan of in een glampingtent.

Ook families en kinderen zijn meer dan welkom, waarvoor ook weer speciale veldjes zijn en je verschillende tenten kunt huren of meenemen. Voor ieder wat wils dus.

Tijdloos Caravan
Bron: Tijdloos

Vergeet niet…

Wie op zoek is naar een festival: dat is écht niet het concept, al hoewel de aankleding je anders doet geloven. Voor dansen bij het vuur, spiritueel opladen, bewegen en lost raken in time ben je hier wél aan het goede adres.

Tip: vergeet niet dat dit een camping is en je dus zelf een handdoek, glazen, bestek, stoelen en eten meeneemt. Omdat het niet te veel op een festival mag lijken, zijn er geen food stands maar bieden een aantal restaurants die normaal ook op de camping zitten een goede uitweg.

Wil je niet overgeleverd zijn aan het wat de horeca er biedt, dan kan je zelf beter vers en gezond eten meenemen. Barren voor drankjes, gin & tonics zijn er trouwens ook gewoon maar zelf een drankje meenemen scheelt weer in de centjes als je er een paar nachten verblijft.

Meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen vind je op website van Tijdloos.

Meer Bedrock ontdekt Nederland:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock ontdekt Nederland: yoga, meditatie en meer op mindful camping Tijdloos
Sluiten