Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Love 21 mrt 2020

Call Me By Your Name op Netflix: over de impact van een eerste grote liefde

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de film Call Me By Your Name, een zomerse dramafilm over de complexe gevoelens die komen kijken bij een eerste grote liefde.

Call Me By Your Name nog niet gezien? Zet deze film dan maar bovenaan je to watch lijstje.

Call Me By Your Name: de grote lijnen

Call Me By Your Name speelt zich af in de zomer van 1983. De 17-jarige Elio (gespeeld door de geweldige Timothée Chalamet), brengt de zomermaanden door in het Toscaans vakantiehuis van zijn ouders: een prachtige villa uit de 17de eeuw.

Dat doet de familie ieder jaar, want de villa is immers de uitgelezen plek om te lezen, om te schrijven, om piano te spelen en om naar klassieke muziek te luisteren.

Tip: Dit zijn dé films tijdens het Movies That Matter Festival (je kijkt ze vanuit huis!)

De familie nodigt ieder jaar ook een doctoraatstudent uit om de vader van Elio, die wetenschapper is, te helpen bij zijn onderzoek in ruil voor een kamer in de prachtige villa. Dat is elk jaar zo, maar in de zomer van 1983 is die doctoraatstudent toch net iets anders dan de rest.

Een onvergetelijke eerste liefde

Elio voelt zich namelijk bijna onmiddellijk aangetrokken tot doctoraatstudent Oliver. Waar Oliver op het eerste zicht nog een beetje arrogant en afstandelijk is, groeien de twee gaandeweg naar elkaar toe. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want alsof een grote eerste liefde an sich nog niet ingewikkeld genoeg is, worstelt Elio ook nog eens met het feit dat Oliver een stuk ouder is en ook nog eens mannelijk is.

Vind je vast ook interessant: Fan van horrorfilms? Dit is wat enge films ons kunnen leren over angst

Dat weerhoudt Elio er niet van om zich volledig aan zijn gevoelens over te geven. Call Me By Your Name belicht daarbij elk herkenbaar aspect van liefde in de adolescentenjaren.

Van het ontdekken van de eerste seksuele stappen tot het opkroppen van jaloezie tot het uithuilen bij ouders. Dat de film zich afspeelt in en rond een prachtige en romantische Italiaanse villa, komt de kracht van het verhaal alleen maar ten goede.

Call Me By Your Name neemt je helemaal mee in de belevingswereld van Elio. Het is een film die in je kleren kruipt, nog dagen nadat je hem gezien hebt. Al is dat laatste niet op een negatieve manier, want het liefst zou je gewoon ín de huid van Elio kruipen.

Bekijk de volledige trailer hieronder:

Meer Netflix tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Call Me By Your Name op Netflix: over de impact van een eerste grote liefde
Sluiten