Kiara Louis
Kiara Louis Betere wereld 10 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Wanderlust? Leven in een busje wordt heel makkelijk met deze ‘van’

De wereld rondreizen in een busje is voor veel mensen een idyllische droom. Toch kan dat best veel ongemakken opleveren. Op comfort lever je bijvoorbeeld vaak in – tot nu. Met deze van, die op Inhabitat verscheen, ben je van alles voorzien. Het bekende Volkswagen-‘hippiebusje’ is nauwelijks meer terug te zien in deze bus. Niet zo romantisch, wel heel praktisch. Eigenlijk is het gewoon een tiny house op wielen. Deze opgepoetste van heeft allerlei hoogwaardige technische snufjes en een fijne, comfortabele woonruimte. Je koopt zo’n huis op wielen voor $320,000.

outside van
Via Outside Van

outside van

Via Outside Van

Bewoonbaar busje

Deze van wordt gemaakt door Outside Vans, dat als motto ‘Life is simple in a Van‘ heeft. Maar de productie van deze busjes is allesbehalve simpel. Het team achter dit bedrijf neemt een 4×4 Mercedes-Bens Sprinter als basis, en poetst deze helemaal op tot een luxe huis op wielen. Hierbij kun je als klant ook zelf aangeven hoe je ‘m wilt hebben. Zo wilde een iemand het busje graag gebruiken voor mountainbiken in natuurgebieden. Dit resulteerde in een van met maar liefst zes slaapplekken, en genoeg ruimte om fietsen op te bergen.

outside van 3

Via Outside Van

Off-grid comfort

Het doel van deze van was om ‘m geschikt te maken voor off-grid gebruik, maar toch al het comfort te hebben van een thuis. En dat is gelukt: het busje is niet heel groot, maar toch is er plek voor een groot tweepersoonsbed, een bank voor twee mensen, een bamboetafeltje en genoeg opbergruimte voor spullen. Ook de keuken is van alle gemakken voorzien. Je kunt deze bovendien volledig aanpassen naar je eigen wensen.

outside van
Via Outside Van
Dit vind je vast ook interessant: Alles achterlaten en fulltime reizen in een busje: zo doe je dat

 

Afgelegen gebieden

Volgens Erik Ekman, de directeur van Outside Vans, is dit busje een ultieme must voor iedereen die de meer afgelegen gebied wilt opzoeken op reis. Hij vertelt: ‘Er is geen ander voertuig op aarde waarmee je zo gemakkelijk overal heen kunt en makkelijk off-grid kunt leven. Ons doel is om de allerbeste vans te maken die er bestaan.’

Dus, wanneer ga jij op wereldreis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wanderlust? Leven in een busje wordt heel makkelijk met deze ‘van’
Sluiten