Nourished
Nourished Verzorging 8 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Bruin worden zonder zon is dé Australische hype van dit moment

Als een zomers kleurtje hebben door het dagelijks buiten zijn en tannen in de zon één van de dingen is die je zo leuk vindt aan de zomer, dan is dit artikel zéker voor jou. Misschien voel je je er zelfverzekerder door of kun je eindelijk dat witte badpak achteruit je kast halen om te flaneren op het strand, maar diep van binnen weten we allemaal dat bruin worden in de zon niet de beste keuze is. Afgezien van het feit dat we deze zomer niet veel kans hebben gehad om bruin te worden, is het ook om andere redenen belangrijk om voor een zonloze teint te kiezen.

Natural skin-care-experts van Nourished leggen aan BEDROCK uit waarom je mee wilt doen aan de nieuwste Australische hype ‘bruin worden zonder zon’.

De Australische hype: ‘bruin worden zonder zon’

De hype heeft een aantal redenen:

Je uiterlijk

Wist je dat ongeveer 80 procent van de eerste tekenen van veroudering het gevolg zijn van blootstelling aan UV-straling? Rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken zijn allemaal wonderbaarlijke verschijnselen die we kunnen verwachten als we onbeschermd in de zon gaan zitten.

Wil je die rimpels en tekenen van veroudering nog even voor je uitschuiven en genieten van een jeugdige uitstraling? Het is heel eenvoudig: zorg ervoor dat je huid beschermd is tegen de zon, vooral tijdens de hoogste UV-straling van de dag. In Australië is er een gezegde: ‘Slip, Slop Slap!’ Met andere woorden: kruip tussen 11 en 3 onder een boom, smeer je in met zonnebrandcrème en zet een hoed op!

Welke natuurlijke zonnebrand past bij jouw huidtype? Doe de test!

Vermijd dure anti-verouderingscrèmes en -serums, waarvan de meesten eigenlijk heel weinig doen, en kies in plaats daarvan voor een preventieve aanpak met een goede kwaliteit natuurlijke zonnebrandcrème en beschermende kleding.  

Je gezondheid

We gaan er in Nederland vanuit dat het veilig is om veel tijd in de zon door te brengen omdat het hier vaak koeler is dan in andere landen en de zon hier in Nederland minder vaak schijnt. Helaas is dit ver van waar. In 2020 werden er in Nederland meer dan 8.500 gevallen van Melanoom gediagnosticeerd, en daarmee het de vijfde meest voorkomende vorm van kanker is.

Melanoom is de dodelijkste vorm van huidkanker, en wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling van de zon. Als een melanoom vroeg genoeg wordt ontdekt, kan het worden behandeld en zijn de overlevingskansen hoog, maar als het zich naar andere delen van het lichaam uitbreidt, dalen de overlevingskansen aanzienlijk. Een vroege diagnose is de sleutel tot de best mogelijke prognose, maar nog beter dan een vroege diagnose is natuurlijk preventie.

Vermijd de zon tijdens de piekuren en zorg ervoor dat die mooie huid van je altijd beschermd is door elke dag een natuurlijke SPF te dragen! 

Hoe krijg je een geweldige zonloze teint?

Oké, dit klinkt nu waarschijnlijk allemaal een beetje als onheil en somberheid, maar als je tóch houdt van een gouden kleurtje in de zomer, dan is er goed nieuws voor je! De biologische zelfbruinings rage die Australië overspoelt, staat op het punt om ook Nederlandse bodem te veroveren en er zijn een aantal geweldige producten die je kunnen helpen om al je zongebruinde verlangens op een veilige manier uit te laten komen!

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken? Jazeker! Kijk maar naar de huid van je billen

Onze favoriete biologische zelfbruinende producten komen van Three Warriors & Eco Tan, met de Face Tan Aqua Mist die nu al de status van cult schoonheid heeft bereikt. Deze natuurlijke zonloze bruiningsproducten geven je een gloed die niet onderdoet voor een vakantie op een Grieks eiland, ze zijn veilig te gebruiken en gaan veroudering tegen!

Onze toptips om een geweldige zonloze teint te verkrijgen:

  • Exfoliëren, Exfoliëren, Exfoliëren. Zorg ervoor dat je alle dode huidcellen en droge plekjes van tevoren verwijdert om een streep- en vlekvrije gloed te garanderen.
  • Hydrateren. Zorg dat je huid goed is gehydrateerd als perfecte voorbereiding op het aanbrengen van een zelfbruiner.
  • Gebruik een tanning mit of handschoen om de tan aan te brengen als dit wordt aangeraden op het product. Dit helpt je ook om een gelijkmatig en streeploos resultaat te garanderen.

Deze zonnebrands zijn koraalvriendelijk (en gemaakt van natuurlijke ingrediënten)

Als je alle bovenstaande tips opvolgt, kun je verwachten dat je prachtige zomerse glow tussen de 5 en 10 dagen blijft zitten, afhankelijk van hoe je je huid verzorgt gedurende deze periode. Perfect voor een zomertripje, bruiloft, feestje of gewoon voor een extra glow!

Dit artikel is geschreven door Erin & Floor van Nourished.nl Het originele online huis voor clean beauty & natural living in Nederland. Heb je vragen? Stuur ze dan gerust een DM via Instagram @nourished_eu of email Erin & Floor via [email protected].

Luister naar de podcast van Bedrock Talks met Nourished!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Bruin worden zonder zon is dé Australische hype van dit moment
Sluiten