Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 28 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Broccoli-koffie: wordt dit de nieuwste trend?

Gezond eten is belangrijk. Krijg jij elke dag genoeg vezels en vitaminen binnen met het eten van groenten en fruit? Vorig jaar werd er een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat slechts één op de tien volwassenen per dag genoeg groenten eet. Om dit aantal omhoog te krikken, is er nu iets nieuws op de markt verschenen: broccoli-koffie. Het Voedingscentrum leert ons dagelijks minstens 250 gram groenten te eten, maar liever nog tikken we de 400 gram groenten per dag aan. Uit onderzoek van University College Londen blijkt namelijk dat mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, 42 procent minder kans hebben om voortijdig te overlijden in vergelijking met mensen die minder groen eten. Maar bij dat groenten eten gaat het vaak ook fout: veel mensen eten niet genoeg groenten.

Broccolipoeder met vitaminen

Om deze trend tegen te gaan, hebben wetenschappers in Australië een mogelijke oplossing bedacht: broccolipoeder. Je koffie krijgt hierdoor een groene gloed (een beetje zoals de kleur van matcha-poeder). Dat ziet er misschien niet altijd smakelijk uit, maar het is wél een gezonde optie. Door het toevoegen van het speciale broccolipoeder krijg je meer vitaminen en vezels binnen dan je denkt. Slechts twee theelepels bevatten namelijk evenveel vitaminen als een hele portie van 200 gram broccoli.

Eén broccoli-koffie to go, alsjeblieft!

Het Australische koffietentje Commonfolk Coffee heeft broccoli-koffie al op de kaart staan. De koffie krijgt gemixte reacties. Sommige klanten vonden het smaken naar een waterige broccoli-substantie, terwijl andere klanten de koffie wel goed te drinken vonden. Mocht je geen fan zijn van het idee om broccoli te drinken, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de poeder toe te voegen aan soepen, smoothies of je favoriete koekjes.

Dit vind je vast ook interessant: Zo laat je je kind meer groente en fruit eten

De poeder wordt gemaakt van de buitenbeentjes broccoli die anders weggegooid zou worden. Op deze manier wordt er dus ook nog eens voedselverspilling tegen gegaan. Daar worden we uiteraard hartstikke blij van. Ook zou de broccoli zijn volledige smaak, nutriënten en kleur behouden nadat er poeder van gemaakt is. Zo blijft een verse broccoli dus ook nog eens net even iets langer houdbaar.

Meer lezen over groente?

De beste Bedrock artikelen ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Bron: inhabitat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broccoli-koffie: wordt dit de nieuwste trend?
Sluiten