Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het Wereld Natuur Fonds gaat met drones Australische bossen herplanten

Wie afgelopen winter het nieuws heeft gekeken, zal het vast niet zijn ontgaan: de verschrikkelijke bosbranden in Australië. In totaal zijn er toen zo’n 7 miljard bomen verwoest of beschadigd door het vuur en zijn er 3 miljard dieren gedood of verdwenen. Om de bossen in Australië weer te herstellen, komt Het Wereld Natuur Fonds (WNF) in actie.

Het WNF wil het gebied zo snel mogelijk herplanten. En dat doet de organisatie door middel van drones die tot wel 40.000 boomzaden per dag kunnen lossen.

Herstel van natuurramp

Uit een onderzoek van 5 verschillende universiteiten blijkt dat ‘dit een van de grootste natuurrampen uit de moderne geschiedenis is.’ Daarom wil Het WNF het leefgebied van al deze dieren zo snel mogelijk herstellen.

Lees ook: Goed nieuws: Noorwegen is het eerste land dat ontbossing verbiedt

“De omvang van de bosbranden, verplicht ons te handelen op een grootte die nog nooit eerder is gedaan,” zegt Dermot O’Gorman, CEO van WNF-Australië.

Het plan tegen bosbranden

Het plan om drones in te zetten, maakt deel uit van Het WNF’s natuurherstelprogramma. Met de drones kan Het WNF het bos snel herstellen en op gebieden komen die moeilijk te bereiken zijn. Uiteindelijk is het plan om binnen 5 jaar 300 miljoen dollar op te halen voor het herstel van de leefomgeving en het voorkomen van toekomstige rampen.

Gerelateerd: Australië staat in brand: dit moet je weten over de bosbranden (en hoe je het beste kunt doneren)

Het Wereld Natuur Fonds wil tegen 2030 2 miljard Australische bomen hebben hersteld en tegen 2050 het aantal koala’s aan de oostkust verdubbelen. Dit laatste is overigens een ambitieus plan, omdat volgens een nieuw onderzoek (als er niks gebeurt) alle koala’s in de staat New South Wales uit zullen sterven tegen 2050. 

De Australische regering zelf lijkt het te druk te hebben met discussiëren over een nieuw beleid en er niet uit te komen. Daarom is het extra goed dat organisaties die losstaan van de regering het heft in eigen handen nemen.

De actie van Het WNF is een goede actie. Hopelijk volgt de regering.

Meer nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Het Wereld Natuur Fonds gaat met drones Australische bossen herplanten
Sluiten