Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 6 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Bedrock’s Boekentip van juni: 5 x nieuwe must read boeken

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: juni! Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

voeding en hormonen
Bron: Voeding en Hormonen

Voeding & Hormonen – Marjolein Dubbers

Dit leerzame boek van gezondheidscoach Marjolein Dubbers gaat over de invloed van voeding op de balans van je hormonen, en welke invloed dit heeft op je energieniveau. Stapsgewijs legt Dubbers uit welke hormonen zorgen voor (dis)balans en hoe je dat weer kan oplossen.

Achterin vind je zelfs een heuse hormoonwijzer die tips geeft over welke voeding invloed heeft op welke lichaamsfuncties, en dan vooral die van het vrouwelijke lichaam. Zo is moeheid, overgewicht, (extreme) honger en menstruatiepijn vaak te herleiden naar een disbalans in je hormoonhuishouding, lezen we.

Hoe je die weer in balans brengt? Dat lees je in Voeding en Hormonen! Een echte aanrader voor elke vrouw, wat ons betreft.

Voeding & Hormonen
Prijs: €14,50

astro power
Bron: Chani Nicholas

Astro power – Chani Nicholas

In het gloednieuwe boek ‘Astro Power’ gooit auteur Chani Nicholas niet alle Schorpioenen, Kreeften, Vissen en Rammen op één hoop, maar komt met een op maat gemaakte horoscoop. Als lezer kan jezelf ontdekken welke sterren en planeten op welke manier invloed op je hebben.

Ook interessant: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

De Canadese astrologe is overigens wereldwijd bekend en auteur. En dat is ook niet zo gek; ze heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als expert op het gebied van de stand van de sterren. Astrologie zweverig? Dacht het niet! En dat bewijst dit boek maar weer.

Astro Power
Prijs: €22,50

Gewoon vegan
Bron Gewoon vegan

Gewoon vegan – Alexandra Penrhyn Lowe

Eíndelijk een simpel vegan kookboek, en dan bedoelen we ook echt een simpel kookboek. Geen moeilijk ingrediënten die je in de wijde omtrek nog niet kan vinden waarna je uren in de keuken moet ploeteren. Don’t get us wrong, die stijl van koken is ook heerlijk, maar soms heb je daar geen zin in en wil je gewoon lekker en simpel vegan eten.

Dat is de reden van Alexandra Penrhyn Lowe met haar eigen kookboek komt vol toegankelijke vegan recepten, die ook nog eens hartstikke kindvriendelijk zijn. Perfect als je thuis meer plantaardig wilt eten, maar niet altijd staat te wachten op lange dagen in de keuken. Extra leuk: het boek heeft een voorwoord van haar schoonzusje Romy Boomsma!

Gewoon vegan
Prijs: €20,99

leven-zonder-afval
Bron: Leven Zonder Afval

Leven Zonder Afval – Emily-Jane Townley

Het klimaat, CO2-uitstoot en duurzaamheid staan steeds hoger op politieke agenda en dat is maar goed ook! Maar wat kunnen we zelf doen om de opwarming van de aarde te verminderen?

De Nederlandse Emily Townley geeft in haar boek Leven Zonder Afval het antwoord: je kan zonder veel moeite je eigen afvalproductie drastisch verminderen. In het boek legt ze in 10 stappen uit hoe je kan veranderen naar een zero waste lifestyle. Althans, het is eerder een minimal waste lifestyle.

Ook lezen: Verduurzaam je badkamerrituelen met deze zero waste beautymerken

Van je dagelijkse boodschappen tot kleding en van huidverzorging tot het huishouden: alles kan easy peasy een stuk groener. En dat is nog leuk ook!

Leven Zonder Afval
€14,99

De Sofrologie Methode – Florence Parot

De Sofro-wattes? Het is een methode die lijkt op mindfulness en heilzaam werkt voor een kalme en rustigere geest. Niet voor niets dat sofrologie door sommigen het nieuwe mindfulness wordt genoemd.

In het boek lees je alles over deze methode die is ontwikkeld voor stressmanagement en zelfontwikkeling en maakt net als mindfulness gebruik van meditatie en bodyscans, maar ook van fysieke oefeningen en geleide visualisaties. Allemaal geïnspireerd op Oosterse filosofieën en Westerse ontspanningstechnieken.

Interessant genoeg ligt de basis van sofrologie in de medische wetenschap, waardoor er veel bewezen effecten zijn: meer energie, een betere focus, emotionele veerkracht, minder stress en angst, meer zelfvertrouwen en een betere nachtrust!

De Sofrologie Methode
€17,99

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Boekentip van juni: 5 x nieuwe must read boeken
Sluiten