Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De januari boekentip: dit zijn de must read boeken van deze maand

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: januari!

Handboek voor de moderne stoïcijn

Handboek voor de moderne stoïcijn

Wie zich meer wil verdiepen in de eeuwenoude filosofie maar niet zit te wachten op dikke boekwerken, wil zéker dit gloednieuwe boek lezen. Hierin maken Massimo Pigliucci en Gregory Lopez stoïcisme praktisch toepasbaar. Waarom?

Het leven zit vol met situaties waarin je weinig zelf kunt veranderen. Denk aan het wachten op uitslag van een medisch onderzoek, humeurige mensen of veranderingen in het bedrijf waar je werkt. De filosofie van de oude stoïcijnen is dan uiterst handig: je reactie op de situaties kan je zelf wél veranderen. Benieuwd hoe? Dat lees je in dit praktische handboek!

Handboek voor de moderne stoïcijn
Prijs: €24,99

Alles wat ik niet kan zeggen

De Ierse professor Emilie Pine schrijft in deze vertaling over taboes in een ‘gewoon leven’. En dat is mooi, want veel verschillende vrouwen herkennen zich in haar verhaal over haar verleden, haar relaties en haar rol in de samenleving.

Pine won hiermee de Irish Book Award en werd bestseller nummer 1 in Ierland. Een boek dat volgens velen vrouwen zouden moeten lezen omdat zij zichzelf erin kunnen herkennen en mannen om vrouwen beter te leren begrijpen.

Alles wat ik niet kan zeggen
Prijs: €20

Leven met hooggevoeligheid – Het werkboek

Oké dit boek is niet nét uit, maar is zeker het proberen waard en wilden we daarom toch nog met je delen. Het boek verscheen al in april 2019, maar is er zéker één voor op je boekenlijstje. Tenminste, als je HSP bent dan. Wie hooggevoelig is, kan door alle prikkels en de hectiek van het leven uit balans gebracht worden.

Maar wie zegt dat hooggevoeligheid enkel in je nadeel werkt? Met deze praktische gids leer je je eigen levensstijl ontwikkelen, omgaan met de lastige kanten en je talenten juist benutten!

Veel leesplezier!

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De januari boekentip: dit zijn de must read boeken van deze maand
Sluiten