Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 8 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

De december boekentip: dit zijn onze favoriete boeken van deze maand

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: december!

Deze boekentips zijn extra handig, zo rond de feestdagen. Kom je er even niet uit qua cadeaus? Dan is een mooi, leerzaam boek áltijd een goed idee.

Het kleine boek over kleur
Bron: Het kleine boek over kleur

Het kleine boek over kleur – Haller, K

Een zelfhulpboek over de kracht van kleur in je leven. Wist je namelijk dat kleur meer impact op je heeft dan je misschien denkt? In dit boek komt de cultuurgeschiedenis achter elke (!) kleur aan bod én leer je hoe je elke kleur kunt toepassen in je leven om gelukkiger te worden.

Lees ook: De zin van kleuren (en download deze mindful Bedrock-kleurplaat)

Klinkt te mooi om waar te zijn? Hoe meer je leert over kleur, hoe meer je het kunt gebruiken om je leven te verbeteren. Van outfits tot meer focus en van je relatie verbeteren tot je simpelweg beter voelen. Volgens dit fraai vormgegeven boek leer je het allemaal door kleuren beter te begrijpen.

Het kleine boek over kleur
Prijs €17,99

niet-alledaagse bestemmingen
Bron: Niet-alledaagse bestemmingen

Niet-alledaagse bestemmingen

Drukbezochte vakantiebestemmingen waar je vooral luidsprekende Nederlandse, Duitse en Franse toeristen tegenkomt, zijn vaak niet meer de parels waar je echt om staat de springen tijdens je zuurverdiende vakantiedagen.

Dé reden dat Marlou Jabobs en Godfried van Loo begonnen te schrijven over hun alternatieve manier van reizen. Eerst op hun inspirerende blog Reisreport en nu ook in een heus boek. Van Albanië tot Iran en van Libanon tot Mali.

Heb jij de travelvibe te pakken en durf je het avontuur aan naar niet-alledaagse bestemmingen? Dan is dit boek zeker wat voor jou.

Niet-alledaagse bestemmingen
Prijs €25,-

Must read: Bedrock Travel: op bezoek in Letland voor natuur, slow living én duurzaam design

uit-schaamte
Bron: Uit schaamte

Uit schaamte – Tex Rijnders

Ben jij een opschepper, foute-mannenlover, alfavrouw, kritiekspuier, gevalletje ik-pas- niet-in-de-groep, perfectionist, sensatiezoeker of controlfreak? Of, ben jij het misschien wel allemaal? Grote kans dat chronische schaamte jouw gedrag stuurt, meent Tex Rijners, auteur van ‘Uit schaamte’.

Waarom? Omdat deze vorm van schaamte (onbewust) aan je identiteit vastzit, en de manieren om hem te maskeren, zijn talrijk. Volgens Tex is de essentie de angst voor afwijzing. In dit mooie boek ontdek je hoe de angst voor afwijzing je weerhoudt het leven te leiden zoals je wilt. En natuurlijk: hoe je dat loslaat.

Uit schaamte
Prijs €20,-

happyhappy methode
Bron: De HappyHappy methode

De happy-happymethode’ – Lars-Johan Åge

In dit boek, geschreven door de Zweedse Lars-Johan Åge, lees je in 5 stappen om met iedereen (!) een akkoord te bereiken. Ik weet niet hoe het soms met jouw irritatielevels zit maar met die van mij lijkt me dat hoogstonwaarschijnlijk.

Toch beweert Åge dat je ervoor kan zorgen dat mensen openstaan voor je ideeën en dat je samen tot een succesvol resultaat kan komen. Het kan namelijk best frustrerend zijn wanneer er weinig wordt gedaan met jouw ideeën, plannen en voorstellen.

Met dit boek leer je in je kracht staan en anderen te overtuigen van het belang van jouw punt. Of zoals Åge het zelf zegt: “De happy-happymethode’ is een manier van leven die iedereen gelukkiger maakt.”

Wij zijn benieuwd!

De happy-happymethode
€20

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De december boekentip: dit zijn onze favoriete boeken van deze maand
Sluiten