Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 3 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Boekentip voor oktober: de mooiste boeken van afgelopen maand

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand!

De glimlach van een kind – David de Kock & Arjan Vergeer

Als je het ons vraagt, zijn er weinig dingen zo belangrijk als opvoeding. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jij over jezelf denkt. Daarom komen David en Arjan van het geluksplatform 365 Dagen Succesvol met een boek over opvoeding. Omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met werken aan vertrouwen, een positief zelfbeeld, dromen en meer.

Of zoals David en Arjan in de intro schrijven: “Elke ouder wil immers hetzelfde: gelukkige kinderen. Maar nergens leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Het is vallen en opstaan. Als opvoeder zit je soms met je handen in het haar: het zou zo fijn zijn als je het ergens kunt afkijken.”

En, schrijven de mannen: “Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wij zijn niet van die geweldige opvoeders. [..] Het is niet de taak van de ouders om perfecte ouders te zijn, net zo min als het de taak is van kinderen om perfecte kinderen te zijn.Fouten maken is onvermijdelijk en misschien we de bedoeling. Daarom: relax een beetje.”

De glimlach van een kind
Prijs: €20

cover van een boek
Bron: 365 Dagen Succesvol

De kracht van Nunchi – Euny Hong

Nunchi is één van de bouwstenen van de Koreaanse cultuur. Het werd bekend gemaakt door de Koreaanse schrijfster en journalist Euny Hong. Het boek verscheen eerder in het Engels (The power of nunchi: the Korean secret to happiness and success) en dat is maar goed ook.

Nunchi gaat namelijk over het anticiperen van situaties. Leer precies aanvoelen wat iemand of een situatie nodig heeft en gebruik dat in je voordeel.

Lees ook: Vergeet Hygge en Lagom: het Finse Sisu leert je de kracht in jezelf te vinden

Waarom krijgt zij nou die promotie? En waarom begint elk feestje pas als hij er is? En waarom lukt het hén wel om aandacht van de barman te krijgen? Zij hebben uitstekende nunchi, of ze zich daar nu van bewust zijn of niet.

Het boek leert je precies hóé je dat doet.

De kracht van Nunchi
€18,99

de kracht van nunchi
Bron AWBruna

Inner Spark – Kristin Vikjord

In ‘Inner Spark’ laat Kristin Vikjord zien hoe jonge vrouwen om kunnen gaan met hun drukke en overweldigende bestaan.  Dit boek beschrijft hoe je deze levensfase juist kunt omarmen en je tóch licht en vrij kunt voelen, en dat je ook tijdens die tropenjaren écht gelukkig kunt zijn.

Lees ook: Deze 10 tips helpen je om nu écht meer boeken te gaan lezen

Deze gids zit boordevol inspiratie, eenvoudige yoga-, en mindfulness-oefeningen en tips om meer rust te vinden. Het biedt inspiratie en steun voor alle jonge vrouwen en moeders en zorgt ervoor dat je je licht en vrij kunt voelen.

Inner Spark
€22,50

innerspark
Bron: Inner Spark

Self-Care & Rituelen – Inspirerend Leven

De inspirerende website Inpirerendleven.nl komt met een heus self-care boek! “Tijd voor jezelf nemen is niet makkelijk in een wereld die altijd ‘aan’ staat. Echte self-care begint bij de moed om tijd af te bakenen in je overvolle agenda, stilte toe te laten en ruimte te scheppen voor wat belangrijk is.” Oké sounds familiar so far...

Rituelen helpen je om dit in jouw leven bewust te markeren. Dit boek heeft tips om van je huis een oplaadplek te maken, met ruimte voor je verlangen naar balans en een gezond lichaam!

Self-Care & Rituelen
€17,50

selfcare rituelen
Bron: Inspirerend leven

Easy Vegan Feelgood – Living The Green Life

Naast een heel rijtje zelfhulpboeken is er afgelopen maand ook weer een heerlijk vegan kookboek uitgekomen. Living The Green Life – een inspirerend plantaardig platform – kwam al twee keer eerder met een boek: Easy Vegan, Easy Vegan 2 en nu deze inspirerende bundel met heerlijk veganistische recepten. Want, het hele boek draait om je goed voelen met de vegan lifestyle.

Het boek staat vol heerlijke Mediterraanse gerechten! En verwacht zoals gewoonlijk weer een een stukje pracht food fotografie.

Easy Vegan Feelgood
€21,99

easy vegan feelgood
Bron Living The Green Life

Veel leesplezier! 

Meer over lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Boekentip voor oktober: de mooiste boeken van afgelopen maand
Sluiten