Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 1 nov 2019
Leestijd: 5 minuten

De boekentip van deze maand: deze wil je zeker gelezen hebben

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand!

feminist-fataal
Bron: Feminist Fataal

Feminist Fataal – Dorien van Linge

‘Alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam’, is de ondertitel van dit must readboek. Een nieuwe generatie feministen (man én vrouw) maakt zich hard voor gelijkheid.

Tegelijkertijd verdienen grote ketens veel geld aan onethisch geproduceerde T-shirts met feministische leuzen, viert slutshaming nog hoogtij in het studentencorps en zijn vrouwen nog steeds in de minderheid in de media, hoge functies en op festivalline-ups.

Lees ook: Zo voed je je zoon feministisch op (ja, dat is nodig)

Dorien van Linge is journalist en feminist en dagelijks bezig met deze onderwerpen. En zijn in de jonge generatie veel vragen over gender, seksualiteit en het lichaam en wat het betekent om feminist te zijn.

Maar ook concrete vragen als “ben je een slechte feminist als je je benen scheert? Moet je altijd maar uit de kast komen als je niet hetero bent? Waarom is het een luxe om niet te hoeven nadenken over je huidskleur? En, wat kan je beter wel en niet zeggen tegen iemand met een eetstoornis?”. Je leest het allemaal, in Feminist Fataal!

Feminist Fataal
Prijs: €24,99

kunst-herinneringen
Bron: De kunst van herinneringen maken

De kunst van herinneringen maken

De Deense auteur Meik Wiking, weet wel van boeken maken. Na zijn mooie boeken Lykke en Hygge (Scandinavische woorden waar wij een hoop van kunnen leren), komt hij met boek over hoe je je mooiste herinneringen leert koesteren (en is een hardcover!).

Je geheugen werkt selectief, de kleinste en gekste dingen onthoud je onbewust, terwijl andere mooie gebeurtenissen zo in de vergetelheid verdwijnen. Volgens Wiking zijn het de momenten die verwondering of bijzonderheid veroorzaken, zoals de eerste zonnestralen of je eerste kus.

Meer boekentips: Boekentip voor oktober: de mooiste boeken van afgelopen maand

Wat zorgt nu precies voor leuke herinneringen? Waarom kan een liedje, geur of smaak ons terugbrengen naar iets wat we zijn vergeten? Is het mogelijk om te leren hoe we leuke herinneringen kunnen creëren en hoe we die beter kunnen vasthouden?

De kunst van herinneringen maken geeft antwoord op de vraag hoe we perfecte momenten kunnen creëren.

De kunst van herinneringen maken
Prijs: €20

Bron: Leven zonder stress

Leven Zonder Stress – Patrick Kicken

We kennen Leven Zonder Stress natuurlijk al van de podcastserie, waarin allerlei interessante onderwerpen én gasten aan bod komen. Nu schrijft de podcast-host Patrick Kicken een heus boek, ‘Leven Zonder Stress – Een nuchtere gids naar geluk’.

Patrick geeft antwoord op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. Als ervaringsdeskundige heeft Patrick daar zéker het één en ander over te vertellen. Hij was radiomaker voor 3FM en Radio Veronica, en op een dag ging het mis.

Hij kreeg meerdere burn-outs en moest zijn ideeën over succes grondig bijstellen. In dit boek deelt hij zijn inzichten die ontstonden uit de boeiende gesprekken die hij had met zijn gasten uit de podcastshow, zoals Byron Katie en Eckhart Tolle. In dit boek schrijft hij op wat hij leerde over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress en rust.

Leven Zonder Stress
Prijs: €21,99

Geneeskunst van de wereld
Bron: Geneeskunst van de wereld

Geneeskunst van de wereld: Een arts over wat we kunnen leren van traditionele geneeswijzen

We schreven en spraken al vaker over de heilige en helende werking van voeding en hoe je het kan inzetten als medicijn. Of schrijven we over Ayurveda, de oudste Indiaanse geneeswijze. Steeds meer mensen onderzoeken of ze baat hebben bij alternatieve of traditionele geneeswijzen, vooral bij chronische of ‘moeilijk te diagnosticeren’ klachten.

Arts en hoogleraar Dietrich Grönemeyer pleit in dit boek voor een ruimere visie op de geneeskunst. Daar zijn wij helemaal voor. Ons zorgsysteem is immers vooral gericht op medicijnen en niet op voorkomen.

Lees ook: Hoe boeken lezen sweet craving kan verminderen (ja, echt)

Grönemeyer vindt dat mensen voor alternatieve geneeswijze ook bij hun huisarts moeten kunnen aankloppen, die dit nu nog vaak als onwetenschappelijk zien. ‘De westerse geneeskunde open moet staan voor de wijsheid van andere samenlevingen’. Eens, eens, eens!

Grönemeyer is daarom voor een holistische benadering en reisde onder andere naar Tibet, China, India, Australië en Korea en vroeg genezers hun kennis over bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden, meditatie en de traditionele Chinese geneeskunde met hem te delen. Wat? Dat lees je in Geneeskunst van de wereld.

Geneeskunst van de wereld 
€22,99

Hoogsensitiviteit als kracht
Bron: Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

Auteur van het boek Hoogsensitiviteit, Carolina Bont, is lifecoach en weet enorm veel van hooggevoeligheid. In ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ geeft ze informatie en diepgang over hoogsensitiviteit (HSP). Zie het als een soort basisboek over hooggevoeligheid!

Want ja, je bent meer gevoelig voor van alles en nog wat als HSP’er, maar je kan het ook als kracht gebruiken! Bont zet hooggevoeligheid op een nieuwe, positieve manier in het licht.

Hoogsensitiviteit als kracht 
€20

Meer boekentips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De boekentip van deze maand: deze wil je zeker gelezen hebben
Sluiten