Vega Vrijdag: bloemkool met kokos-limoensaus en pulled oats

Wist je dat bloemkool is een ontzettend veelzijdige groente is? Bloemkool is smaakvol, voedzaam en je brengt het binnen no time op smaak. Om die reden is het een goede vleesvervanger. Dit bloemkoolgerecht met kokos-limoensaus geeft een frisse twist aan je maaltijd! Extra lekker: door de pulled oats van Gold&Green krijgt het gerecht een lekker stevige bite.

Een heerlijk winters gerecht waar je blij van wordt!

Bloemkool met kokos-limoensaus met pulled oats

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

 Kokos-limoensaus

  • 200 ml kokosmelk
  • 1/3 bosje verse koriander
  • Sap van 1/2 limoen
  • 2/3 tl sojasaus
  • 1 el honing of ahornsiroop
  • Zout
  • Kokossnippers

Vind je vast ook lekker: gezonde wraps met hummus en kerrie-bloemkool

Bloemkool met kokos-limoensaus foto horizontaal - Gold&Green
Bron: Gold&Green

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bloemkool in plakken van een halve centimeter en leg ze op een bakplaat.
  3. Meng de pulled oats met de geraspte gember en een beetje olie. Verdeel de pulled oats over de bakplaat met bloemkool.
  4. Bak 15 minuten. Laat afkoelen.
  5. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en schenk de saus over de bloemkool en pulled oats.
  6. Laat een tijdje rusten in de koelkast. Garneer met geroosterde kokossnippers.

Eetsmakelijk!

Meer veggie love?

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: bloemkool met kokos-limoensaus en pulled oats
Sluiten