Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflixtip: de Black Lives Matter-collectie vol films, documentaires en series

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de Black Lives Matter-collectie op Netflix: een verzameling van kijkmateriaal met verhalen uit de zwarte gemeenschap.

Na de wereldwijde protesten als reactie op de dood van George Floyd, komt er steeds meer aandacht voor de Black Lives Matter-beweging. Netflix voegt nu ook een Black Lives Matter-collectie toe. De collectie op de streamingdienst bevat films, documentaires en series met verhalen uit de zwarte gemeenschap.

Netflix wil haar gebruikers zo aansporen zich te verdiepen in de verhalen van de zwarte gemeenschap.

Black Lives Matter op Netflix

Als gebruikers zich meer gaan verdiepen in de verhalen van de zwarte gemeenschap, zullen ze ook hun ervaring beter leren te begrijpen. Op Twitter maakte Netflix het nieuws over de speciale collectie bekend: “When we say “Black Lives Matter,” we also mean “Black storytelling matters.” With an understanding that our commitment to true, systemic change will take time – we’re starting by highlighting powerful and complex narratives about the Black experience.”

Must read: Speak up & stand up – dit is wat je zelf kunt doen tegen racisme

Afgelopen weken werden er al veel films, documentaires en series over racisme gekeken op de streamingdienst. Zo maakte Netflix bekend dat The Help de meest bekeken film was tijdens de Black Lives Matter-protesten. Toch bestaat er ook kritiek op de film. Er worden verhalen verteld van zwarte huismeisjes, maar de film richt zich vooral op een white savior-personage. Daarom voegt Netflix nu andere, betere films en series toe over het onderwerp.

The Help

Actrice Bryce Howard, die zelf in The Help speelde, stelde ook voor om andere films te kijken. Ze schreef op Instagram: “I’ve heard that #TheHelp is the most viewed film on @netflix right now! I’m so grateful for the exquisite friendships that came from that film.

Ook interessant: De satirische komedie Dear White People op Netflix bespreekt ook identiteit en racisme

Our bond is something I treasure deeply and will last a lifetime. This being said, The Help is a fictional story told through the perspective of a white character and was created by predominantly white storytellers. We can all go further.⁣”

Ook gaf Bryce verschillende tips voor documentaires en films over racisme. De meesten daarvan zijn nu op Netflix te vinden en het absoluut waard om te kijken.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Netflixtip: de Black Lives Matter-collectie vol films, documentaires en series
Sluiten