Gespot door de redactie: biologische lolly’s met een bijzondere twist

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een natuurlijke beautylijn van eigen bodem, handige en compacte portemonnees om je pasjes veilig in op te bergen, kleine cadeautjes die zorgen voor happy vibes, en biologische lolly’s met een bijzondere twist.

Weet wat je smeert

Eerder deelden we op Bedrock al een lijstje natuurlijke make-up en verzorging voor de huid. Nu kunnen we er nog een aan dat rijtje toevoegen: SMPL, een 100 procent natuurlijke beautylijn van Nederlands bodem. Volgens Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn – de oprichters van het merk – kan het verzorgen van de huid heel simpel zijn. SMPL blijft daarom weg van medische termen en ingrediënten die alleen maar voor verwarring zorgen. Op deze pagina kan je zien welke ingrediënten er in de producten zitten, en vooral waarom. Je weet dus precies wat je op je huid smeert en waar het goed voor is.

De producten zijn verkrijgbaar op de website van SMPLE en in diverse conceptstores.

Berg je geld goed op

Heb je er ooit over nagedacht hoe veilig je portemonnee is? Waarschijnlijk niet. Maar het is wel iets om bij stil te staan. Tegenwoordig hebben steeds meer bankpassen en kaarten ingebouwde chips en antennes, waardoor de risico’s zijn toegenomen. René van Geer en Marianne van Sasse van Ysselt bedachten daarom ‘Secrid wallets’: portemonnees waarbij je met één knop toegang hebt tot al je kaarten. Iedere portemonnee beschermt je kaarten tegen het buigen, breken en het ongewenst uitlezen van de RFID- en NFC kaarten (zoals de OV-chipkaart, ID-kaart en de nieuwste creditcards). Handig voor jezelf, maar ook leuk als cadeautje.

Secrid is wereldwijd verkrijgbaar bij zo’n 4000 winkels en via de webshop.

Klein gebaar, groot geluk

Is er iemand die je ergens voor wil bedanken? Ken je iemand die wel wat aanmoediging kan gebruiken? Of wil je gewoon een lach op iemand zijn gezicht toveren? Met de kleine, vrolijke cadeautjes van Me&Mats zit je altijd goed. Geluk zit ‘m namelijk niet in de grote dingen. Bij Me&Mats gaat het erom dat je geluk vindt (en vooral ook deelt) in kleine dingen. Je koopt er chocoladerepen, kaarten en kaarsen die voorzien zijn van kleine speciale notities. En echt, dat kan al veel voor iemand betekenen.

Je koopt de producten op de website van Me&Mats.

Verantwoord snoepen

De lolly’s van Amborella Organics zijn niet alleen super mooi, maar ook heel bijzonder. Ze zijn gemaakt met natuurlijke kleurstoffen, en zijn verkrijgbaar in smaken die je waarschijnlijk nog niet eerder bent tegengekomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lavendel en citroengras, of rozemarijn en munt? Weer eens wat anders dan een salmiak lolly of een met aardbei smaak. Maar er is nog iets unieks aan de lolly’s van Amborella Organics. Elk stokje – dat bestaat uit biologisch afbreekbaar papier – bevat een zaadje van één van de ingrediënten van de lolly. Als je lolly op is kun je het stokje dus in de aarde planten, en er een plantje uit laten groeien. Leuk toch? Uit je lolly met salie en marshmallow groeit dan bijvoorbeeld een salieplantje (nee, helaas geen marshmallow plantje).

Nu maar hopen dat het concept snel naar Nederland overwaait. Momenteel zijn de lolly’s alleen nog verkrijgbaar in Amerika, via www.amborellaorganics.com.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: biologische lolly’s met een bijzondere twist
Sluiten