Sanne van Rooij
Sanne van Rooij Body 26 jul 2016

Binnenkort een tripje Londen op de planning? 5x vegan hotspots

Heb je binnenkort een city trip naar Londen gepland? Leuk! Sanne van Living the Green Life deelt haar favoriete vegan plekjes. Want buiten heerlijk shoppen kan je in Londen ook geweldig eten. Vooral de vegetarische en vegan tentjes zijn de laatste tijd de place-to-be. Dus laat die fish & chips staan en kies in plaats hiervan voor raw springrolls, quinoa porridge en raw vegan chocolate caramel pie bij een van deze 5 hotspots. Het wordt steeds duidelijker welke gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld, op dierenwelzijn en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle. En nope, dat betekent helemaal niet dat je moet inboeten op lekker eten! En al helemaal niet als je een tripje naar Londen op de planning hebt.

5x vegan hotspots in Londen

Als je Londen een beetje kent, is het moeilijk om niét verliefd te worden op de stad. Al is het maar omwille van het fantastische aanbod aan vegan eetgelegenheden.

1. The MAE DELI

Je hebt vast wel een keer gehoord van Ella Woodward, het brein achter de bekende vegan website Deliciously Ella en de gelijknamige boeken. Vorig jaar opende ze haar eigen plek en dit was (niet erg onverwacht) een regelrecht succes. De MAE DELI zit net achter Oxford street en Hyde Park en is dus de perfecte uitvalsbasis.

Het grootste gedeelte is vegan maar ben je nou met iemand op stap die houdt van een stukje vis dan kan je dat hier ook krijgen. Niet missen? De peanutbutter chocolate brownies en haar zelfgemaakte hummus…!

2. 26 grains

26 grains zit verstopt in Covent Garden (Neals Yard) en is ‘s ochtends de place-to-be. In alle vroegte staan Londenaren in de rij voor de lekkerste porridges gemaakt van havermout, boekweit, quinoa en amarant inclusief super verantwoorde toppings.

Lees ook: OMG – Amsterdam heeft haar eerste vegan sushi restaurant

Alle papjes zijn natuurlijk foto proof en er wordt dan ook vaak eerst een foto geplaatst op Instagram voordat er wordt gegeten. In de middag kan je hier terecht voor lekkere salades en hartige havermout.

3. Redemption bar

Redemption heeft inmiddels al twee vestiging in London. Het restaurant zit in Notting Hill en de Bar zit in Shoreditch. In Notting Hill zit je perfect tijdens je date-night; tafels van marmer, zwarte houten vloeren en romantisch kaarslicht.

Wil je er met je vrienden op uit dan is Shoreditch leuk voor verschillende fijne cocktails zoals beet-o-tini en de green is the new black!

4. Wild food cafe

’s Ochtends je ontbijtje gegeten bij 26 grains? Dan moet je voor de lunch nog even terug naar Neals Yard. Er schuin tegenover zit namelijk het Wild Food Café. Een van de trekpleisters van Covent Garden. Kijk dan ook niet vreemd op als je even moet wachten op een plekje. Het Wild Food Cafe opent in de loop van de ochtend haar deuren en vanaf dat moment zit het er stampend vol, maar wel op een gezellige manier.

Er staan lange tafels met daaraan banken zo zit je nooit alleen. Het eten is er grandioos, denk; wild spring rolls en een ayurvedic super salad. Heb je nog een plekje over? Dan kan je jezelf trakteren op de baked pistachio rose cake of een nut free raw chocolate tart!

5. Qbic

Vegan hotels zijn in Londen flink in opkomst. Er zijn inmiddels al ruim tien vegan-proof verblijfplaatsen te vinden. Ben je toevallig nog opzoek naar een leuk, duurzaam hotel waar je ook nog eens een heerlijk vegan ontbijtje kan krijgen?

Lees ook: Bedrock Travel: midweekje London? Pak deze zeilboot in plaats van het vliegtuig

Dan is Qbic misschien wel een aanrader. Het buffet is gigantisch (warme havermout, zelfgemaakte jam, homemade granola, verse sapjes, vers glutenvrij brood, chia pudding en giga veel fruit) en ook heerlijk om te ontbijten wanneer je ergens anders verblijft.

Meer vegan love?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Binnenkort een tripje Londen op de planning? 5x vegan hotspots
Sluiten