Kiara Louis
Kiara Louis Mind 12 mrt 2018

Deze plekken op de wereld zijn het meest geschikt voor freelancers

Freelancen lijkt populairder dan ooit. Volgens het CBS zijn er ruim een miljoen mensen die voor zichzelf werken in ons kikkerlandje. Logisch ook, want deze manier van werken biedt veel vrijheid. Maar waar kun je nou het beste freelancen? Dat is onderzocht door Expert Market, dat allerlei aspecten meenam in zijn onderzoek – niet alleen de prijs van een kop koffie en de beschikbaarheid van gratis WiFi, maar ook leefkosten en het gemak om een bedrijf te starten. Want freelancen is niet altijd even makkelijk; er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken en ook financieel gezien kan het soms verassend zijn. Deze vijf steden maken je werk wel zo gemakkelijk mogelijk.

Hong Kong

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar deze  Chinese stad is ideaal voor de zzp’ers onder ons. Dat komt omdat er heel weinig inkomensbelasting wordt geheven, slechts 15%. Daar kunnen wij in Nederland alleen maar van dromen. Ook kan je je gemakkelijk verplaatsen als vrije vogel in Hong Kong, volgens een onderzoek van The World Economic Forum. Het openbaar vervoer is er namelijk prima geregeld.

Bulgarije

Oké, dit Balkan-land heeft misschien niet de hipste koffietentjes op elke hoek van de straat, maar toch is het voor freelancers geen gek idee om hier neer te strijken. Waarom? Nou, de cappuccino’s zijn hier de goedkoopste ter wereld. Voor een bakkie pleur betaal je maar 1 euro; mooi meegenomen voor een slecht slapende freelancer. Ook zijn bussen en treinen er erg goedkoop. Communicatie kan er trouwens wel een obstakel zijn: ja-knikken betekent daar nee, en vice versa.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet alleen een prachtig pareltje in de oceaan, maar ook een paradijs voor freelancers. Tussen het tikken op je laptop door, kun je lekker wat golven pakken in de zee. Maar voor surfen tijdens je werkdagen moet je wel wat over hebben, want naast een prijzig vliegticket moet je ook een visum regelen voor dit land. Toch kun je een enkeltje Nieuw-Zeeland best overweg, want ze hebben de één van de beste werk/privé-balansen in de wereld, aldus dit onderzoek. Fijn als je even klaar bent met onze Nederlandse haastcultuur.

Dit vind je vast ook interessant: Alles achterlaten en fulltime reizen in een busje: zo doe je dat.

Spanje

Hongkong en Nieuw-Zeeland zijn goede spots voor freelancers, maar wel redelijk ver weg. Wil je het dichter bij huis zoeken, dan is Spanje een goede keuze. Je hoeft geen visum te regelen, want het valt gewoon binnen de EU. Ook is het relatief goedkoop hier om te leven, in vergelijking met bijvoorbeeld Amerikaanse steden. Bovendien doen de Spanjaarden het lekker rustig aan, want punctualiteit hebben ze niet zo hoog in het vaandel. Ideaal, als je iemand bent die vaak te laat komt.

Verenigde Staten

Zo groot de oppervlakte van dit land is, zo groot is ook het aantal mogelijkheden, volgens sommigen. En je hoeft niet bang te zijn dat je opeens geen internet hebt, want in de grotere steden zijn er enorm veel WiFi-spots te vinden. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden qua financiering voor nieuwe ondernemers. American Dream, anyone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Deze plekken op de wereld zijn het meest geschikt voor freelancers
Sluiten