Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 27 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

NetflixTip: een selectie van de beste LGBTQ+ series, documentaires en films

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: een selectie van de beste LGBTQ+ series, documentaires en films op Netflix.

Of je nou deel bent van de LGBTQ+ gemeenschap, ze steunt of er meer over wilt weten, jezelf een beetje meer thuis maken in het onderwerp kan nooit kwaad. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de wij hebben de beste LGBTQ+ series, documentaires en films.

De beste LGBTQ+ series

Deze series zijn trouwens niet alleen voor Pride Month natuurlijk, maar voor altijd.

1. Feel Good

Netflix-serie Feel Good volgt het leven van een stand-up comedian, Mae. Ze wordt verliefd op George, een meisje die regelmatig haar shows bezoekt. Ze krijgen een relatie maar hebben allebei te maken met de complexe wereld van seksualiteit. Feel Good is romantisch en grappig en geeft je een inkijkje in de LGBTQ+ gemeenschap. Nog een reden om te kijken: Lisa Kudrow uit Friends speelt Mae’s moeder.

2. Queer Eye

Inmiddels zijn er al vijf seizoenen van deze iconische make-over serie. Queer Eye volgt Jonathan van Ness, Antoni Porowski, Tan France, Karamo Brown en Bobby Berk als ze verschillende mensen helpen met alle aspecten in hun leven. Queer Eye is een heerlijke serie en laat je achter met een geweldig gevoel.

3. Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club met Matthew McConaughey speelt zich af tijdens de HIV-crisis in de jaren ’80. Hij speelt een cowboy die gediagnostiseerd is met AIDS en erachter komt dat de medische wereld een verboden medicijn achterhoudt. Het medicijn kan ervoor zorgen dat AIDS-patiënten langer leven, daarom probeert hij het te smokkelen. Voor de rol in Dallas Buyers Club won Matthew een Oscar.

4. Alex Strangelove

Als je dacht dat Alex Strangelove de typische tienerfilm was, heb je het mis. Een jongen op high-school wil zich laten ontmaagden door zijn vriendin als er een nieuwe, knappe gay op de school verschijnt. Zijn seksuele identiteit krijgt een nieuwe wending en zorgt voor nieuwe inzichten.

5. Pose

Pose is geïnspireerd op Paris is Burning en het eerste seizoen staat nog maar net op Netflix. In de vroege jaren ’90 volgt Pose een wekelijks LGBTQ+ bal en Bianca, een transgender die van moeder naar danser naar sekswerker gaat. Pose is zowel hartverwarmend als dramatisch, maar mooi om naar te kijken.

6. Paris is Burning

Eerder vertelden we dat de serie Pose op Netflix is geïnspireerd op Paris is Burning. Natuurlijk moet je die dan ook gezien hebben. Paris is Burning is een documentaire uit de jaren ’90 die een aantal samenwonende dragqueens volgt die regelmatig naar een bal gaat. De documentaire deelt hartverscheurende verhalen over racisme, homofobie maar ook over hoop. Moet je gezien hebben.

7. Death and Life of Marsha P. Johnson

Deze hartverscheurende, waargebeurde documentaire op Netflix volgt het leven van transgender icoon Marsha P. Jonson. Ze werd dood gevonden in de Hudson River in 1992. Volgens de politie was het zelfmoord, maar velen in de LGBTQ+ gemeenschap geloven dat ze is vermoord. Deze documentaire schijnt nieuw licht op de zaak.

8. Call Me By Your Name

Call Me By Your Name speelt zich af tijdens een Italiaanse zomer in de jaren ’80 en volgt het leven van de 17 jaar oude Elio Perlman. Zijn leven staat op zijn kop als de familie een knappe student als stagiaire voor zijn vader aanneemt. Wat volgt is een zomers liefdesverhaal waar je geen genoeg van kunt krijgen.

> Lees hier meer: Call Me By Your Name op Netflix: over de impact van een eerste grote liefde

9. Eastsiders

Deze Netflix-serie volgt het leven van een gay-koppel in Los Angeles. Inmiddels heeft de serie 4 seizoenen vol ontrouw, middelengebruik en misbruik van elkaar. De afleveringen zijn nogal verslavend, dus wees gewaarschuwd voor je Netflix opent.

10. Concussion

Een lesbische huisvrouw, in een liefdeloos huwelijk, bezoekt een aantal vrouwelijke prostituees. Uiteindelijk wordt ze sekswerker. Concussion is een onderschatte film die zeker het kijken waard is.

Dit artikel is eerder verschenen op NSMBL

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
NetflixTip: een selectie van de beste LGBTQ+ series, documentaires en films
Sluiten