Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Society 12 jul 2019

De 5 beste films en documentaires bij online filmhuis Picl (en maak kans op een gratis film)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Online heb natuurlijk filmhuizen als Netflix en Videoland, maar je vindt er ook de alternatieve filmtheaters als Cinetree en Picl met een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom delen wij dit keer de 5 beste documentaires Ă©n films op Picl.

En meer goed nieuws, we mogen 3 documentaires gratis weggeven!

Picl: een filmtheather, maar dan thuis

Je kent het wel, je wilt graag een nieuwe film zien maar hebt geen zin om in een overvolle zaal te zitten met popcorn-gooiende pubers. Op Netflix kan je nog wel even wachten, dus wat doe je? Je maakt er een heus filmtheater van, gewoon bij jou thuis! Picl is een Nederlands platform die de mooiste films en documentaires met een boodschap voor je selecteren.

Je hoeft er (gelukkig) geen abonnement voor af te sluiten en betaalt per film. Een nieuwe film (die in premiere is) kost €8,50 en eentje die je net uit is, kost €4,99. Tof, want jij kan met jouw online kaartje een filmhuis steunen naar keuzen, hoe leuk?!

De 5 beste online films

Enfin, vergeet het betalen want, want speciaal voor de Bedrock-lezers zijn er 3 gratis kijklinks die we mogen weggeven. Zit er hieronder een film bij die jij graag wilt ziet? Laat het ons weten en wie weet zit jij er thuis binnenkort heerlijk bij in je eigen thuistheater.

When the War Comes

When the war comes is een intrigerende documentaire over de Slowaakse extremistische, paramilitaire groep Svrcek. De Slowaakse Peter komt uit een middenklasse gezin en heeft een goed leven. Toch maakt hij zich zorgen over te toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Hiervoor worden Slowaakse tieners gerekruteerd.

De documentaire When the War Comes is onderdeel van Movies that Matter On Tour (en is te zien tot 3 september 2019).

Rafiki

Sprankelende en kleurrijke film over een verboden liefde in Kenia. In Kenia ‘worden goede meisjes, goede Keniaanse echtgenotes.’ Maar de twee meisjes Kena en Ziki willen iets anders. Zij willen elkaar.

Als dochters van twee tegenstrijdige politici steunen Kena en Ziki elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Hun vriendschap houdt stand, ondanks de politieke rivaliteit. Maar als er liefde bij komt kijken, worden de twee vriendinnen voor een moeilijke keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Deze film werd verboden in Kenia, toch ging hij in premiere in Cannes en was héél even in de bioscoop te zien, één week. Op Picl is Rafiki te zien tot 1 september 2019, bekijk hieronder de trailer.

‘Rafiki’ – Official Trailer (Exclusive)

Wanuri Kahiu’s lesbian love story ‘Rafiki’ is the first Kenyan feature to ever screen at Cannes.

An Elephant Sitting Still

Deze indrukwekkende documentaire laat het leven zien van 4 Chinese jongeren die gebukt gaan onder de economische crisis in het land. Het intieme portret is vastgelegd in maar liefst 4 uur aan film en gaat over verdovende wanhoop, die zich afspeelt op slechts Ă©Ă©n dag.

De filmmaker volgde ontevreden jongeren en kleine criminelen in het noorden van China. An Elephant Sitting Still is een intiem, empathisch en gevoelig portret dat de Golden Horse Award, de grootste eer in de Chinese filmwereld, won en de Fipresci Prijs op het Berlinale Film Festival.

Deze documentaire is te zien tot 1 oktober 2019.

Kijk ook: Ice on Fire: Leonardo DiCaprio’s nieuwste docu over klimaatverandering

The Fall of the American Empire

The Fall of the American Empire is een geestige en satirische overvalfilm die de rol van geld in onze maatschappij kritisch tegen het licht houdt.

Op een dag is filosoof Pierre-Paul Daoust getuige van een (mislukte) overval. Op de grond liggen twee doden en twee tassen gevuld met miljoenen dollars. Pierre-Paul staat plotseling voor een dilemma: ongezien met lege handen, of ongezien met het geld er vandoor gaan?

The Fall of the American Empire is te zien tot 1 oktober 2019.

La Terra dell’Abbastanza

Voor wie van spanning en mysterie houdt: La Terra dell’Abbastanza is een uitdagende psychologische thriller over 2 vrienden die onbedoeld betrokken raken bij de maffia. De film speelt zich af in een armoedige buitenwijk in Rome.

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de arme buitenwijken van Rome, waar ze hun steentje moeten bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. Intussen dromen ze over een leven met vrouwen, seks en geld. Wanneer ze op een dag per ongeluk iemand aanrijden, verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal.

De debuterende filmmakers en broers Damiona en Fabio D’Innocenzo, die eerder meeschreven aan het scenario voor Dogman, wonnen in Italië de Silver Ribbon – een prijs van journalisten voor het script en de regie.

La Terra dell’Abbastanza is tot 15 september 2019 te zien.

Wil jij Ă©Ă©n van deze films heel graag zien? Stuur dan een mail naar [email protected] t.a.v. Bedrock x Picl met de naam van de film die je graag wilt zien. Wij maken woensdag 17 juli de winnaars (via de mail) bekend!

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nĂş moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De 5 beste films en documentaires bij online filmhuis Picl (en maak kans op een gratis film)
Sluiten