Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 24 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Van vegan poached eggs tot een zero wastemarkt: BEO Versbar is een must-go in Gent

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten en drinken bij. Daarom delen we de leukste hotspots mét een Bedrock-randje. Dit keer ontdekten we een vegan, biologisch én homemade hotspot in het Vlaamse food & drink-walhalla Gent.

Wie tussen het cultuur snuiven en de Bourgondiër uithangen door trekt heeft in puur, eerlijk en biologisch eten, wil zeker BEO Versbar in Gent niet overslaan.

BEO Versbar in Gent

De kans dat je er zomaar langsloopt is niet heel groot, omdat de redelijk onopvallende ingang niet aan een grote straat ligt. BEO Versbar is een zaakje waar je ontbijt en luncht in een historische galerij die inmiddels is opgebouwd tot heuse horecazaak én indoormarkt.

In de grote ruimte waar het licht via een glazen koepel binnenvalt, eet je enkel plantaardige én biologische gerechten die stuk voor stuk homemade zijn. Kijk, dát zijn nog eens de pareltjes van een stad.

Het menu van BEO Versbar

Wat kan je verwachten van de kaart? Ga voor de soep van de dag, boterhammen met witte bonencrème, zongedroogde tomaat en venkel (aanrader!) voor €8,20, boterhammen met amadelricotta, witlof en uienconfit (€8,20) of een combi van soep en boterhammen of je gaat voor heerlijk toast met avocado, vegan poached eggs (!), radijs en nigella (€10,50).

Of wat dacht je van toast met gerookte vegan camembert met gefermenteerde rode ui en mosterdzaad (€11,50) of de portobellosteak met chimichurri, avocadocreme, gefermenteerde wortel en gepofte aardappel (€15)?

Ook leuk: Dagje Gent? Hier eet je de beste vegan sushi, wafels en freakshakes (!)

Ben je een zoetekauw? No problemo. Bestel van de zoet-sectie bijvoorbeeld bananenbrood met banaan, pindakaas, munt en rauwe cacao (€8,50) of een acaïbowl met vers fruit en granola (€11).

Inmiddels dorst gekregen? Ga dan voor één van de versgeperste sapjes of het arsenaal aan lattes: sapje met appel, gember, selderij, citroen en munt (€5), de hazelnoot-kastanje latte (€4,50) of de rooibois chai latte met chili en kokos (€4,30).

Een indoor-zero wastemarkt

Naast een menu dat milieuvriendelijk is (want geen dierlijke producten en waar mogelijk lokaal verkregen) dat gezond én ontzettend lekker is, vind je in dezelfde ruimte ook een heuse zero wastemarkt.

Jong en oud doen hier op zaterdagmiddag boodschappen. Verse groente en fruit liggen verpakkingsloos te stralen in kratten, tonnen waaruit je olijfolie, wijn en honing kan aftappen in een glazen fles en brood en granen die je in broodzakjes kan meenemen (die leuke van kantoen!). Heaven on eco-friendly earth!

Must read: Hoe leef je zero waste buiten de deur? Een expert geeft tips

Je begrijpt, van dit soort concepten worden we ontzettend blij! Honden, kinderen, jong en oud loopt hier rond. Wie zegt dat gezond en eerlijk eten nog voor geitenwollen-sokken-types is? Dit is er zéker eentje voor op je to-go lijst dus!

Het adres van BEO Versbar
Heilige Geeststraat 30
9000 Gent 
Reserveer voor de zekerheid via die deze link.

Meer vegan hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Van vegan poached eggs tot een zero wastemarkt: BEO Versbar is een must-go in Gent
Sluiten