Tessa Ham
Tessa Ham Nutrition 14 dec 2018

Ben & Jerry’s komt wéér met nieuwe vegan smaak

Goed nieuws voor ijsliefhebbers, vegans en mensen die niet goed tegen lactose kunnen: Ben & Jerry’s komt met een nieuwe non-dairy smaak. De Coconutterly Caramel’d heeft alles wat we van onze 2 favoriete mannen kennen: chunks, swirls en een smaak die je maar kunt blijven eten.

Dat vegans niet hoeven in te leveren op het gebied van lekker eten, wist je natuurlijk allang. Maar het is fijn dat grote merken datzelfde ook steeds meer realiseren. Vorig jaar lanceerden Ben & Jerry’s de eerste non-dairy smaken, die binnen een week uitverkocht waren.

Coconutterly Caramel’d

Die 3 andere non-dairy smaken van Ben & Jerry’s ken je misschien wel: Fudge Brownie, Chunky Monkey en natuurlijk Peanut Butter & Cookies, hemels voor de pindakaasliefhebber. Het zijn stuk voor stuk smaken waar we stiekem gerust zelf een pint van op kunnen. De nieuwste van het stel is dus Coconutterly Caremel’d, de eerste smaak met vegan karamel en koekjes. We like!

coconutterly caramel'd, ben & Jerry's, non-dairy, vegan

Goed nieuws voor kokos-liefhebbers: zoals de naam al verklapt, heeft het ijs ook een subtiele kokossmaak. Het is namelijk ook de enige smaak met kokos van Ben & Jerry’s. Omdat het ijs gemaakt is met amandelmelk en niet met kokosmelk, overheerst de kokos niet, en vinden zelfs de mensen die niet zo’n fan zijn van kokos het lekker. Als kers op de taart zitten er grote chocolade chunks in.

Yes! Amsterdam krijgt een vegan taartjescafé

Ben & Jerry’s is goed op weg. Zo laten ze bijvoorbeeld weten achter de Black Lives Matter-beweging te staan en streed het ijsmerk voor legalisatie van het homohuwelijk in Australië. Nu is het bij grote merken natuurlijk altijd de vraag wat een protestactie is en wat een publiciteitsstunt is, maar als het resultaat goed is, mogen we niet klagen.

We moeten nog wel even wachten tot we daadwerkelijk een lepel in de nieuwe non-dairy Ben & Jerry’s kunnen zetten. In maart 2019 ligt de smaak in de winkel.

Meer vegan eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Ben & Jerry’s komt wéér met nieuwe vegan smaak
Sluiten