Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 11 feb 2019

Ben & Jerry’s stopt met het gebruik van wegwerpplastic

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we聽zwemmen in het plastic聽en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: ijsgigant Ben & Jerry’s gebruikt straks geen wegwerpplastic meer!

Dat is nog eens een mooi voorbeeld voor andere multinationals! Nog even de cijfers op een rijtje.

Waarom minder wegwerpplastic?

Per jaar produceren we zo鈥檔 250 miljoen ton aan plastic. Volgens het聽Wereld Natuur Fonds聽komt er jaarlijks meer dan 5 miljoen ton (!) plastic afval terecht in de zee.聽50 procent聽daarvan is wegwerpafval. Van al het afval in de zee毛n binnen de Europese Unie is 85 procent plastic.

Om te zorgen dat er in elk geval niet n贸g meer plastic in de zee belandt (het heeft een grote negatieve impact op de ecosystemen), komt er vanaf 2020 een verbod op heel veel soorten wegwerpplastic in de EU, besloten het parlement en de EU-lidstaten onlangs.

In Tasmani毛 is er een weg van plastic tassen en glas gemaakt

30 miljoen plastic lepeltjes minder

Nu besluiten ook steeds meer multinationals om geen wegwerpplastic meer te produceren. Vanaf april 2019 stopt Ben & Jerry’s met het gebruiken van plastic lepel(tjes) en rietjes die niet hergebruikt kunnen worden. En dat was hoognodig, wereldwijd gaan er namelijk elk jaar 30 miljoen lepeltjes en 2,5 miljoen rietjes doorheen bij Ben & Jerry’s.

Maar hoe eet je er dan je (vegan) ijsjes? Het ijsmerk komt met biologisch afbreekbare alternatieven die straks in de 600 winkels wereldwijd gebruikt gaan worden.聽Een andere doelstelling van Ben & Jerry’s is om vanaf 2020 ook geen plastic bakjes en deksels meer te gebruiken.

Wil je helemaal geen verpakkingen gebruiken bij het eten van een ijsje? Bestel er dan gewoon 茅茅n op een hoorntje!

Zo kun je jouw plasticgebruik verminderen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl煤s elk weekend de best gelezen artikelen 馃尶

Reageer op artikel:
Ben & Jerry’s stopt met het gebruik van wegwerpplastic
Sluiten