Beleef de minimalistische droom in dit low budget ecohuisje in Vietnam

Dit charmante minihuisje is gebouwd om twee mensen de schoonheid en eenvoud van het leven in een afgelegen, bergachtige omgeving te laten ervaren. Architect Chu Văn Đông wilde een zo goedkoop mogelijk huis bouwen met de nadruk op de omgeving in plaats van het interieur.

Is hem aardig gelukt. Het huis kost nog geen 3.000 euro en beschikt over niets meer dan een toilet, houtkacheltje, inklapbaar bed en airco op zonne-energie. Dat laatste is geen overbodige luxe in Vietnam. Het Forest House, zoals de architect zijn tiny house noemt, is gebouwd van duurzaam hout. Bonus: een jacuzzi van natuursteen in de ‘tuin’.

vietnam, forest house

Het minimalistische huisje is gelegen in een bosrijk gebied in het noorden van Vietnam, op rijafstand van de hoofdstad Hanoi. Dankzij de glazen wand word je wakker door het daglicht en heb je een prachtig uitzicht op de groene en vogelrijke omgeving.

Inspiratie

“Mijn doel met de Forest House is om particulieren en projectontwikkelaars te inspireren. Veel meer mensen zouden eens een minimalistisch leven moeten ervaren, al is het maar tijdelijk”, zegt de architect op zijn Facebookpagina. Op dit moment is hij bezig om meer van dit soort huisjes te bouwen voor de verhuur.

vietnam, bos

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Beleef de minimalistische droom in dit low budget ecohuisje in Vietnam
Sluiten