Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 17 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Bedrock’s Thuis Retraite: natuurlijke skin-care rituelen van Nourished (+ diner recept)

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, zorg en aandacht voor onszelf mogen hebben, júist in deze tijden, organiseren we Bedrock’s Thuis Retraite. Elke dag van de week vind je op onze website en op onze Instagram tips van experts, yogaflows, meditaties, selfcare tips en natural skincare video’s. Kortom: alles wat een week retraite je geeft, maar dan online mogelijk gemaakt om gewoon vanuit je eigen huis te doen.

We trapten het Thuis Retraite af met een fijne dankbaarheids- en schrijfoefening en volgden gister een heerlijke yoga flow van Equal Yoga. Vandaag is het tijd voor iets anders: beauty. Natural beauty welteverstaan.

Natuurlijke skin-care rituelen

Wat ons betreft is het gebruik van natuurlijke (huid)producten één van de meest belangrijke en fijne manieren om goed voor jezelf en je lijf te zorgen. Het smeren van chemicaliën, ingrediëntenlijsten waarvan je niets snapt en veel belovende leuzen op (plastic) shampooflessen lijken normaal als je een willekeurige drogist binnenloopt, maar is dat wel zo normaal als we het zijn gaan vinden?

Nope, vinden wij bij Bedrock. Je huid is het grootste en zwaarste orgaan en neemt veel stoffen (goede én slechte) van buitenaf op in je lichaam. Zo is vitamine C reuze gezond voor je gezicht, zijn er natuurlijke oliën als jojoba-olie of juist sheabutter die wonderen doen voor je huid. En dat zo rechtstreeks uit de natuur.

Ook lezen: Don’t try this at home: 5 beauty behandelingen die je niét zelf wilt doen

Het smeren van schadelijke stoffen – die doorgaans in grote getale in reguliere producten zitten – kan ervoor zorgen dat je huid weer uitdroogt en morgen weer een lading van die crème nodig heeft, hetzelfde geldt voor shampoo’s.

Je begrijpt: dat kan beter! Dat vinden ook de oprichters van het natural skin-care platform Nourished. Een aantal jaar geleden begonnen de huidexperts Erin en Floor daarom hun clean beauty platform, waarop ze de beste, natuurlijke, milieu- én huidvriendelijke producten verzamelen.

Bedrock X Nourished

Speciaal voor Bedrock’s Thuis Retraite maakte de Australische co-founder Erin van Nourished een speciale skin-care rituals video! Verwacht uitleg over hoe onze huid werkt, welke producten je wel en niet wilt gebruiken en nog veel meer mijne tips voor je skin-care ritual.

Vanavond om 19.00u vind je de natural skin-care rituals met Erin op Bedrock’s Instagram. Doe je mee? En tip: sla de IGTV op, want je kan ‘m zo vaak mogelijk terugkijken als je wilt.

Alvast meer inlezen? Waarom het tijd is nu écht te kiezen voor natuurlijke producten, experts leggen uit

Diner recept

Omdat je tijdens een retraite natuurlijk ook gezond en vers wilt eten, delen we een heerlijk recept van natuurvoedigscoach Anne de Meulmeester!

Geroosterde tomaten kikkererwtensoep (2 personen)

  • 450 kg tomaten gehalveerd
  • 175 gram gekookte kikkererwten, afgespoeld
  • 1 takjes oregano of één flinke theelepel gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (gepeld)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten door de helft. Spoel de kikkererwten af en pel de tenen knoflook. Meng de tomaten, de kikkererwten, de tenen knoflook in een grote kom met de olijfolie en voeg de oreganoblaadjes, paprikapoeder en wat zeezout toe. Verdeel dit over één of meerdere bakplaten en zet deze in de oven.

Laat daar 45 – 60 minuten staan óf tot de tomaten hier en daar wat zwarte plekjes krijgen en beginnen te borrelen. Check het tomaten kikkererwtenmengsel halverwege de tijd. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bewaar een deel van de geroosterde kikkererwten voor de soep. Doe het tomaten-kikkererwtenmengsel in delen in de blender of foodprocessor en meng tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is of te mengen. Ga door tot alles op is. Schep de porties soep in een grote soeppan.

Belangrijk: zorg dat je de blender of foodprocessor niet te vol doet! Als het mengsel nog erg warm is en je doet deze in de blender. Haal dan het kleine dopje van de deksel af. Zo kan de hete lucht ontsnappen. Doe dit ook als je de keukenmachine gebruikt. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de deksel van de blender af vliegt!

Enjoy!

Bedrock’s Thuis Retraite:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Thuis Retraite: natuurlijke skin-care rituelen van Nourished (+ diner recept)
Sluiten