Bedrock’s Amsterdam Art Weekend-route: de vijf mooiste tentoonstellingen en shows

Amsterdam Art Weekend begint morgen! Speciaal voor jullie stelden zij een Bedrock-lijst samen met de meest inspirerende en leerzame kunst, tentoonstellingen en shows.

Mimesis of Mimesis

Een optreden door Naufus Ramírez-Figueroa (Guatemala, 1978) is gebaseerd op de burgeroorlog in Guatemala. De kunstenaar gebruikt zijn lichaam om een beeld van de oorlog te vormen en zijn persoonlijke plek in die oorlog. Twee video’s van zijn andere optredens ‘Illusion of Matter’ (2015) en ‘Life in His Mouth, Death Cradles Her Arm’ (2016) worden ook getoond.
Donderdag 24 november 21:30, Koninklijk Instituut voor de Tropen.

IDFA filmavond

Samen met IDFA presenteert Amsterdam Art Weekend een aantal films van kunstenaars die tentoonstellen in diverse Amsterdamse galerieën, en kunstenaars van de Rijksakademie van de beeldende kunsten en De Ateliers. Het programma is samengesteld door Joost Daamen (programmeur IDFA) en Bart Rutten (Hoofd collecties Stedelijk Museum).
Vrijdag 25 november 16:00-18:00 uur, zaterdag 25 en zondag 26 november 14:00-16:00 uur, Eye Museum.

Nanae

Een speciale screening van Charlotte Dumas’ (Nederland, 1977) nieuwe film Nanae, dat geschoten werd in Hokkaido in Japan. De kunstenares zal geïnterviewd worden door Marieke Wiegel, hoofd presentaties bij het Nederlandse fotomuseum in Rotterdam. De film wordt ook op zaterdag en zondag gespeeld om 17:00 uur.
Vrijdag 25 november, 19:00 – 20:00 uur, Galerie Andriesse Eyck.

Body in Motion and the Problematic of Gaze

Naast de schilderijen en tekeningen van Judit Reigl (Hongarije, 1923) worden films van kunstenaar, choreograaf, performer en schrijver Carolee Schneemann (Amerika, 1938) gespeeld.
Zondag 27 november, 12:00 – 18:00 uur, The Merchant House.

Marinus Boezem

De kunstenaar, Marinus Boezem (Nederland, 1934) die bekend staat als een van de founders van conceptuele kunst, gebruikt vaak ontastbare elementen als wind, lucht en doorzichtigheid. Hij is gefascineerd door Gotische kerken en zijn werk, die speciaal op de locatie is aangepast (de Grote Kerk), creëert als het ware een verticaal labyrint. In een van zijn werken neemt een ligt je 19 meter de lucht in naar de bovenkant van de kerk, waardoor je ‘m op een hele andere manier leert zien.
Hele weekend, Oude Kerk.

Je vindt hier het complete programma van het Amsterdam Art Weekend.

Meer lezen

We kunnen leren scherper te denken door naar kunst te kijken.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Bedrock’s Amsterdam Art Weekend-route: de vijf mooiste tentoonstellingen en shows
Sluiten