Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 15 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s Thuis Retraite: een positieve schrijf- en dankbaarheidsoefening

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, zorg en aandacht voor onszelf mogen hebben, júist in deze tijden, organiseren we Bedrock’s Thuis Retraite. Elke dag van de week vind je op onze website en op onze Instagram tips van experts, yogaflows, meditaties, selfcare tips en natural skincare video’s. Kortom: alles wat een week retraite je geeft, maar dan online mogelijk gemaakt om gewoon vanuit je eigen huis te doen.

Vandaag staat helemaal in het teken van schrijven. Waarom schrijven? Allereerst helpt schrijven om je hoofd rustig en leeg te maken en brengt het je focus.

Ook is het fijn om voor jezelf helder te hebben wat je van deze Bedrock’s Thuis Retraite verwacht.

Schrijfoefening

Schrijven is heus niet alleen voor mensen een ‘vlotte pen’ of zweverig types die alles willen opschrijven. Dagelijks je gedachten, ervaringen en gevoelens op papier zetten, heeft heel wat positieve effecten. Dus net als iets van je ‘af praten’, kan je ook emoties verwerken door ze van je af te schrijven.

Schrijven werkt ook goed om je gedachten te ordenen, we hebben er wel 60.000 per dag, dus af en toe wat orde aanbrengen kan zéker geen kwaad.

Daarnaast is schrijven tijd die je neemt voor jezelf. Hoe vaak neem je nou écht even de tijd zonder Netflix of telefoon in de buurt?

  • Pak pen en papier, het liefst in een boekje dat je graag bij je houdt.
  • Schrijf op wat je van Bedrock’s Thuis Retraite verwacht. Waarom doe je mee? Wat hoop je te leren? Wat hoop je mee te nemen? Wat hoop je vast te houden? Wanneer je iets wilt bereiken (ook als het gaat om rust), is het goed om te weten waarom je dat wilt, waar je nu precies naar verlangt en waar dat vandaan komt. Door erover na te denken en dat op te schrijven, krijg je al veel voor jezelf helder.
  • Schrijf daarnaast op waar je vandaag dankbaar voor was. Door bewust stil te staan bij wat goed gaat, wat er wél is en waar je gelukkig van wordt, worden er automatisch in je brein positieve linkjes gelegd. Zie het als het positief trainen van je gedachten. Schrijf elke avond van deze week (of nog langer!) 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Het kan die heerlijke koffie van vanochtend zijn, maar ook een mooie relatie of vriendschap.

En… voedingstips!

Bij een heus retraite hoort natuurlijk ook gezond, vers en heerlijk eten! Maar wat maak je op een home retreat?

We vroegen natuurvoedingscoach Anne de Meulmeester, die eerder te gast was in Bedrock’s podcast Bedrock Talks, om een aantal basic tips om deze week goed en gezond mee in te kunnen gaan. Lees de voedingstips voor tijdens Bedrock’s Thuis Retraite

Namasté!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Thuis Retraite: een positieve schrijf- en dankbaarheidsoefening
Sluiten