Rosa Bertram
Rosa Bertram Listen 28 mei 2020

Bedrock Talks: 20 bewezen tips voor self-care in quarantaine

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer hebben Bedrock’s Rosa en Lisanne het samen over self-care in quarataine. Hoe doe je dat in hemelsnaam?

Laten we maar meteen met de deur in huisvallen: we wéten dat self-care alleen klinkt voor meisjes in roze kleren. Maar niets is minder waar. Zo zegt ook de wetenschap.

Self-care en zelfliefde is voor iedereen. En om dat laagdrempeliger te maken voor iedereen, praten en schrijven we er graag over én wijden we er een hele podcast-aflevering aan.

Self-care in quarantaine

Self-care is zo’n onderwerp waar makkelijk grapjes over gemaakt kunnen worden. ‘Lekker je nagels lakken en glossy’s lezen’. Well… dat kán. Maar bij fatsoenlijk voor jezelf zorgen, komt vaak toch iets meer kijken.

Eigenlijk is goed voor jezelf zorgen appeltje eitje. Toch zijn de dingen die vanzelfsprekend lijken, dat niet altijd. Denk aan: goed slapen, gezond eten, naar je lichaam luisteren en soms even hard op de rem trappen als je te veel opgaat in de ratrace bijvoorbeeld.

En dat is pas een greep uit de dingen die bijdragen een healthy mind & body. Die twee zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en houden elkaar in balans. Onlangs vertelde slaapexpert Hans Hamburger in een Bedrock Talks-aflevering nog: ‘je kunt nog zo gezond en bewust leven, maar als je niet voldoende slaapt, doe je dat allemaal weer te niet’.

Ook lezen: Self-care in quarantaine: 6 holistische tips voor innerlijke rust

Luister de nieuwe Bedrock Talks

We doken de onderzoeken in en gingen bij onszelf te rade: op welke manieren kan je goed voor jezelf zorgen? Júist nu we zo goed als aan huis gekluisterd zijn, ons dagelijks leven er anders uit ziet, we nog maar weinig routines hebben en dat voorlopig zo blijft.

We delen 20 bewezen self-care tips!

Bedrock Talks to the rescue! 

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Eerder ging Bedrock Talks over…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bedrock Talks: 20 bewezen tips voor self-care in quarantaine
Sluiten