Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 10 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Meets: Lisa Jansen – Big Vegan Sister – over met activisme en zelfbeed

Soms ontmoet je van die mensen waarvan je denkt: wat maak jij de wereld mooi. Precies om die reden hebben we Bedrock Meets in het leven geblazen. Een podcastserie waarin Rosa & Lisanne mensen ontmoeten met een bijzonder verhaal. Er zijn namelijk zoveel mensen die op hun eigen manier de wereld een mooiere plek maken. Daar willen we graag alles over horen.

In de tweede aflevering van Bedrock Meets spreken we met Lisa Jansen, ook wel bekend als de Big Vegan Sister. Waar zullen we beginnen? Lisa is activist, feminist, vegan bakker, podcastmaker, maakt zich hard voor body positivity én ze bracht onlangs haar eerste boek uit over activisme: ‘Laat je horen‘.

Hoog tijd om de podcaststudio in te duiken dus.

Bedrock Meets

Mensen met een passie om de wereld te verbeteren, iemand met een te gekke bewuste onderneming, mensen die iets bijzonders hebben meegemaakt en mensen zoals jij en ik.

Eigenlijk heeft iedereen wel een bijzonder verhaal te vertellen en in Bedrock Meets gaan we maar al te graag in gesprek met mensen die de wereld mooier maken op hun manier. Of ze nu wereldberoemd zijn of eerder een lokale held.

Lisa Jansen over activisme en zelfbeeld

De wereld staat op scherp. Steeds meer laat het volk van zich horen en spreken we uit waar voor we staan. Van de Black Lives Matter-beweging tot gelijkheid voor de LGTBQIA+gemeenschap en van klimaatverandering tot vrouwenrechten. De wereld beweegt.

Dat betekent ook dat we vaker de straten op gaan om te demonstreren. Toch is dat niet de enige manier om je te laten horen, legt Lisa Jansen uit. “Het beeld dat past bij activisme is een groep mensen die met borden demonstratief de straten op gaan, is slechts een deel van activisme. Je bent geen slechte activist als je niet de straat op gaat of kunt.”

Met haar podcast, vegan koekjes en haar gloednieuwe boek laat ze zien hoe je je óók kunt laten horen. Op een manier die bij jou past, zodat je de wereld op jouw manier een stukje mooier kan maken. Een onderwerp dat relevanter is dan ooit!

Luister Bedrock Meets

De tweede aflevering van Bedrock Meets luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het leuk om te luisteren? Laat dan een review achter en laat ons vooral weten wie je nog meer als gast terug zou willen horen!

Nog vragen voor Lisa of voor ons? Contact ons dan via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected] Vinden we leuk!

Meer luisteren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock Meets: Lisa Jansen – Big Vegan Sister – over met activisme en zelfbeed
Sluiten