Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 23 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Mijn verhaal – Becoming op Netflix vertelt het inspirerende verhaal van Michelle Obama

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Mijn verhaal, Becoming, over niemand minder dan Michelle Obama.

Michelle Obama heeft een indrukwekkende cv. We kennen haar natuurlijk als geweldige first lady, maar daarnaast heeft ze advocaat, moeder, stijlicoon én bestseller auteur op haar papiertje staan.

Het was ons al duidelijk wat een inspirerende powervrouw ze is, maar dit bleek nog meer uit haar boek ‘Becoming’, waarin ze openhartig haar verhaal vertelt. De nieuwe Netflixdocu Mijn verhaal – Becoming gaat dieper in op deze boektournee en alles wat daarbij kwam kijken.

Mijn verhaal – Becoming

De documentaire volgt het leven van Michelle Obama en haar gezin ten tijden van de lancering van haar autobiografisch boek Becoming. In het boek blikt ze uitgebreid terug op haar kindertijd, haar carrière, haar gezin en natuurlijk haar huwelijk.

Lees ook: Dit is wat Michelle Obama dagelijks doet om vrolijk te zijn

En hoewel het leven van de voormalige first lady sprookjesachtig leek, komen in het boek genoeg verschillende verhalen aan bod die heel herkenbaar zijn voor elke vrouw en dus net uit het leven gegrepen zijn.

Rolmodel en bron van inspiratie

Daarin zit ook meteen de kracht van Michelle Obama’s verhaal: ze laat namelijk zien dat iedereen het in zich heeft om succesvol te worden: ongeacht je afkomst of huidskleur.

Must read: 5 inspirerende vrouwen uit de geschiedenis die een groot voorbeeld zijn

Racistische opmerkingen waar Michelle mee te maken kreeg tijdens haar jeugd weerhielden haar niet om haar dromen na te jagen en één van de meest succesvolle vrouwen ter wereld te worden. Die boodschap brengt ze over aan kinderen, jongeren en volwassen van over heel de wereld en dat levert ontroerende beelden op.

Wedden dat de Netflix-docu net zo’n hit wordt als het boek?

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer Netflix-tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Mijn verhaal – Becoming op Netflix vertelt het inspirerende verhaal van Michelle Obama
Sluiten