Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Verzorging 4 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Met deze beautymerken kun je je verzorgingsroutine verduurzamen

Schoonheid komt van binnenuit, dat weten we allang. En voor een stralende huid moeten we gezond eten, veel water drinken en voldoende slapen. Dat weten we ook. Maar beautyproducten – die passen bij jouw huidtype – kunnen natuurlijk óók een handje helpen. Hoe zorg je ervoor dat jouw verzorgingsroutine wel duurzaam is?

Met deze 3 natuurlijke beautymerken ben je goed op weg.

Je verzorgingsroutine verduurzamen

Onze beautyroutines kunnen een grote impact hebben op het milieu. En hoewel je misschien denkt dat jij niet zo’n groot verschil kan maken door goed te kijken naar welke beautyproducten je kiest, is niets minder waar. Een paar simpele veranderingen in je beautyroutine maken al een groot verschil.

Sterker nog, steeds meer beautymerken gaan erin mee: er moet iets veranderen. Van je wattenschijfjes ditchen tot andere creatieve oplossingen. Met deze 3 merken maak je een stap in de goede richting.

1 – Annemarie Börlind

Soms kom je een merk tegen en dan denk je: ‘waarom ontdek ik dit nu pas?’. Annemarie Börlind is zo’n merk. Het bestaat namelijk al sinds 1959 (!) en wordt gekenmerkt door haar vernieuwende, effectieve natuurcosmetica.

Voortdurend zijn ze op zoek naar nieuwe, heilzame ingrediënten uit de natuur. Met de combinatie van innovatief onderzoek en verantwoorde omgang met de natuur ontstaan natuurlijke cosmetische producten, waarvan de veiligheid en werkzaamheid wetenschappelijk zijn bewezen door onafhankelijke testinstituten.

Tips om jouw beautyroutine bijna helemaal zero waste te maken

Naast dat mens en natuur centraal staan, hebben ze vanaf de oprichting in 1959 het gebruik van extracten van dode dieren in cosmetica en het uitvoeren van dierproeven consequent geweigerd. De producten zijn dus vegetarisch en soms zelfs veganistisch.

Parabenen en derivaten van minerale oliën (siliconen, aromatische koolwaterstoffen en paraffine) worden vanzelfsprekend niet gebruikt. En de verpakking? Die is ook helemaal duurzaam, want er wordt gebruikt gemaakt van lokaal gewonnen materialen en de bijsluiter is niet geprint, maar te vinden via een QR-code op de verpakking. Hurray!

2 – Marie-Stella-Maris

We kennen Marie-Stella-Maris natuurlijk van het water. En van de geurstokjes en de handzeep. Maar ze hebben onlangs een volledig nieuw Clean Beauty assortiment gelanceerd: niet alleen hand care, maar ook body care producten met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten, waarvan tenminste 96 procent van natuurlijke oorsprong.

Naast de drive om haar sociale impact te blijven vergroten met duurzame waterprojecten, zet het merk zich in om haar milieu-impact te verkleinen. De nieuwe producten zijn lokaal geproduceerd, 100 procent vegan en geformuleerd met effectieve en milieuvriendelijke ingrediënten. Goed voor je huid, beter voor de planeet.

De allerfijnste shampoo bars op een rijtje – voor elk haartype

Alle producten zijn vrij van vervuilende microplastics, SLS, SLES, parabenen, siliconen en petrochemische ingrediënten en worden in Nederland geproduceerd. De nieuwe glazen verpakkingen zijn hervulbaar en 30 procent lichter in gewicht. Hierdoor wordt glas bespaard en minder CO2 uitgestoten.

Deze relaunch van het volledige care assortiment past helemaal bij het ‘well-considered design’ van Marie-Stella-Maris. Mieke van Engelen (Head of Innovation): “Met onze clean beauty producten willen we consumenten helpen hun gezonde lifestyle door te voeren in hun beauty routine. Less is more, niet alleen in ons design.”

3 – Afari

Een nieuwkomer in beautyland is het natuurlijke, Zuid-Afrikaanse merk Afari. Het werd 3 jaar geleden geboren toen oprichtster Margaux Knuppe op zoek was naar een huidverzorgingslijn, die haar fijne lijntjes en groeiende pigmentatie kon aanpakken.

Dankzij een geweldig team van vrouwelijke oogststers (in Limpopo, Zuid-Afrika) en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft ze de klinische voordelen van Bulbine frutescens ontdekt. Deze plant werkt verzachtend, ontstekingsremmend en stimuleert de aanmaak van collageen, een fundamenteel proces voor het behoud van een gezonde, jeugdig ogende huid.

Hoe je thuis de wereld kunt redden met duurzame huis-tuin-en-keuken oplossingen

Dit ingrediënt werd de basis voor haar beautylijn. Verder zijn haar producten vrij van parabenen, minerale oliën, sulfaten, siliconen, petrochemicaliën en synthetische kleurstoffen. Ook zijn ze PETA approved en is de verpakking volledig recyclebaar.

Het assortiment bestaat uit slechts 4 producten, want Margeaux is ervan overtuigd dat dat voldoende moet zijn voor een beautyroutine. Daarnaast komt elk verkocht Afari product rechtstreeks ten goede aan de vrouwen die de planten oogsten op het platteland van Limpopo, dus steun je ook nog de lokale bevolking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Met deze beautymerken kun je je verzorgingsroutine verduurzamen
Sluiten