Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 26 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Don’t try this at home: 5 beauty behandelingen die je niét zelf wilt doen

Niets lekkerders dan zelf de handen uit de mouwen te steken. Of het nu gaat om je kamer een nieuwe look geven, je moestuin aanleggen of eigen handig voor beauty salon spelen. Er zijn genoeg leuke DIY’s, maar er zijn ook dingen waarvoor je moet oppassen, helemaal als het gaat om skincare. Je wilt niet zomaar een gebrouwen heksencrème op je huid smeren.   

Er zijn genoeg huidproducten die je zelf kan maken, zoals deze natuurlijke en Tahitiaanse deodorant, een stoombadje van kamille voor een egale huid (speciaal voor een vette huid) of deze aloë vera beautyrecepten gebruik je voor je huid én haar.

Maar… welke combinaties wil je juist niét maken en zijn misschien best lastig om ‘veilig’ te maken voor je huid? MindBodyGreen zette ze op een rij:

Extracties

Een extractie is een behandeling die de schoonheidsspecialist of dermatoloog soms bij een behandeling uitvoert. Het gaat om huidverbetering waarbij pukkels en mee-eters op een speciale manier worden verwijderd of schoongemaakt. Extracties zijn dus niet te verwarren met ‘gewoon knijpen’.

Dus… don’t try this at home!

Nagelriemen

Als het op het verzorgen van je nagelriemen aankomt, kan je dit – hoe makkelijk het ook lijkt – beter aan een expert over laten. Als je ze niet (op de juiste manier) verzorgt, kan je last krijgen van gebarsten en droge nagelbedden en loop je een risico op infecties.

Er bestaat een risico dat de nagel niet naar behoren terug groeit en kan infecteren. Heb je last van droge en rafelige nagelriemen? Ga dan voor een manicure-behandeling en doe het liever niet zelf.

Haar verven met henna

Henna is misschien wel één van de mooiste natuurlijke producten om je haar mee te verven. Je krijgt er een prachtige rood bruine gloed van en laat je haar stralen als nooit tevoren. En dat zonder chemicaliën! Geen tijd of zin in de kapper? Dan kan je henna in principe ook thuis doen. Maar, er is een belangrijke side note.

Ook lezen: Tip van de redactie: de ultieme 100% natuurlijke self-care stay at home set

Henna kan je alleen gebruiken als je later niet meer van plan bent je haar te verven. Henna en andere haarverf zorgt voor allerlei chemische reacties en daar gaat je haar niet al te best van uit zien.

Dus: of je blijft altijd henna gebruiken (er zijn genoeg mensen die dat doen!) of je moet het helemaal (!) laten uitgroeien voor je er een andere kleur of high light in kan doen.

Scrubben (te veel)

Exfoliëren is geweldig voor de huid. Het haalt het bovenste huidlaagje inclusief alle viezigheid eraf en geeft de huid kans een nieuwe laag te groeien. Op die manier voorkom je puisjes, mee-eters en ander vuil in je gezicht. Maar… te veel scrubben wil je te allen tijde voorkomen.

Je hoeft heus niet voor elke peeling-behandeling naar een schoonheidsspecialist, maar ken je grenzen. Eén keer per week een scrubbehandeling voor je gezicht is meer dan genoeg.

Must read: Experts aan het woord: 5 tips voor het detoxen van je beautyproducten

“Ik zie keer op keer vrouwen die binnenkomen met een rode, ontstoken huid die denken dat ze meer peeling en microdermabrasie nodig hebben”, vertelt Joanna Vargas, beroemdheidsfacialist en oprichtster van Joanna Vargas Salons en Skin Care aan MindBodyGreen uit.

“De huid wordt na verloop van tijd dunner, en als je eenmaal het punt van ontsteking hebt bereikt, kun je er echt niets goeds van verwachten.”

Ingegroeide haartjes uitknijpen

Net als het uitknijpen van pukkeltjes, kan het uitknijpen van ingegroeide haartjes erg verleidelijk zijn. Het is immers zo gepiept, toch? Niet dus. Althans, het is vast en zeker zo gepiept als je maar wat doet, maar er is een kans dat je er meer kwaad dan goed mee doet.

Door het haarzakje uit te knijpen kan je het beschadigen en voor ontstekingen of littekens zorgen (door het wondje dat je maakt). Een beter alternatief – voor als je er écht niet vanaf kan blijven – is je huid een subtiele scrubbehandeling geven. Het helpt de bult met uitdrogen en dode cellen van het huidoppervlak te exfoliëren om de verstopte porie te openen.

Er zijn dus genoeg behandelingen die je wel zelf kunt doen, maar denk goed na of je dit nou beter zelf of door een expert kan laten doen.

Meer Bedrock beauty?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Don’t try this at home: 5 beauty behandelingen die je niét zelf wilt doen
Sluiten