Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Voeding 5 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Barbecueën altijd ongezond? Hoeft niet! Probeer deze gezonde opties

De zomer komt eraan… Tijd voor de barbecue. Heel lekker allemaal, maar vaak komt dit erop neer dat je jezelf vol stops met stokbrood, een heleboel vlees eet en te veel vette sausjes. Met deze tips en recepten houd je een gezonde barbecue.

Zet alvast een salade op tafel

In plaats van het stokbrood alvast op tafel te zetten, kun je ook kiezen voor een lekkere salade en deze alvast serveren. Zo eet je jezelf niet vol met stokbrood omdat je honger hebt. Denk bijvoorbeeld aan deze frisse salade van watermeloen, feta en munt of deze venkelsalade met sinaasappel en dragon.

Gril een groentespies

Groente op de barbeque is net zo lekker. Gril bijvoorbeeld courgette of paprika of maak zelf een heerlijke groentespies met courgette, champignons en ui.

Maak een groentepakketje in aluminiumfolie

Nog een tip voor meer groente op de barbecue: groentepakketjes in aluminiumfolie. Probeer bijvoorbeeld dit groentepakketje met champignons, paprika en tomaat.

Ook lezen: Met deze vegan BBQ-recepten wordt de zomer een feestje

Leg wat maiskolven op de barbecue

Door maïskolven op de barbecue te roosteren geef je ze een heerlijke smaak. Kook ze eerst tien minuten voor en leg ze daarna voor tien minuten op de barbecue. Bekijk hier een recept.

Maak je sauzen zelf

Het is een stuk gezonder om je sauzen zelf te maken en geen kant-en-klare sauzen te kopen. Probeer bijvoorbeeld deze barbecuesaus of maak zelf je chimichurri. Of marineer vlees en vis vooraf met olie en kruiden, dan is saus overbodig.

Kies voor magere vleessoorten

Kies bijvoorbeeld voor kip of kalkoen, dit is een stuk beter dan die vette speklap. Probeer eens deze kip-abrikozenspies of deze kipspies met pindasaus.

Kies wat vaker voor vis

Je hoeft niet alleen vlees op de bbq te leggen. Vis is ook lekker, én gezond. Gooi een lekker visje op de barbecue of maak bijvoorbeeld deze gambaspies met knoflook.

Probeer dit recept voor heerlijk water

Je kunt natuurlijk kiezen voor een lekker wijntje of een glaasje fris, maar met wat kruiden en fruit kun je water ook heel lekker maken. Hier vind je een aantal recepten.

Maak fruit voor erbij

Maak een aantal fruitspiezen voor tijdens of na het barbecueën. Heerlijk verfrissend met het warme weer. Wat dacht je van een fruitspies met meloen, aardbei, ananas en druiven?

Meer lekkere recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Barbecueën altijd ongezond? Hoeft niet! Probeer deze gezonde opties
Sluiten