Zo mooi kun je avocado’s serveren (een ode aan het fruit op Avocadodag)

Van avocado’s krijgen we nooit genoeg. Niet alleen zijn ze voedzaam, smaakvol en lekker, wist je dat je het ronde fruit ook perfect als┬ábeautyproduct kan gebruiken? Daarom een ode aan de avocado, speciaal op de nationale Avocadodag. Met een paar fijne, tot in de puntjes uitgewerkte foto’s van avocado-gerechtjes.

Goede vetten, kalium en omega 3-vetzuren: avocado’s zijn (met mate) een health boost voor je lichaam. De vetten in avo’s helpen bijvoorbeeld het anti-oxidant lycopeen en n b├Ętacaroteen beter op te nemen. En dat geeft bijvoorbeeld je huid een boost. Niet zo gek, dat avocado’s razend populair onder wie bewust wilt eten.

Avocado’s versus het milieu

Goed om te weten is dat avocado’s niet in Nederland worden geproduceerd, maar uit plekken komen als Chili, Nieuw-Zeeland, Australi├ź, Mexico, Peru en Zuid-Afrika. Ze komen dus van ver en door de grote vraag, is er veel grond nodig om ze te verbouwen.

Must read: Help! Ons lievelingsvoedsel is een ramp voor het milieu

Wil je je ecologische voetafdruk klein houden? Dan ben je het beste af lekkere seizoensgroente te eten (bekijk hier de seizoensgroente-kalender!).

Avocado’s om je vingers bij af te likken

Geniet in elk geval van deze beeldige plaatjes van gerechtjes waarin avocado’s de hoofdrol spelen.

Avocado salade

Het plantaardige gerechtje heet Mama mango bestaat uit flinterdun gesneden avocado gevuld met stukjes mango, edamame boontjes, gepekelde komkommer, zeewiersalade, rijst en sesamzaadjes.

avocado rijkelijk belegd

Een avocado z├│ mooi tentoongesteld hebben we nog nooit gezien. We durven er bijna geen hapje van te nemen. Er naar kijken is gelukkig even plezierig.

Deze avo garden bestaat uit twee halve stukjes avocado gevuld met hummus, felgekleurde kruiden, eetbare bloemen, geserveerd op een bagel.

Lees ook:┬áWaarom bananen en avocado’s zo goed voor je zijn

avocado pannenkoek

Het is even 3 keer kijken wat hier nou precies op je bord ligt: The Staint Stack. Maar het is het proeven zeker waard, want deze healthy pancakes bestaan uit – surprise – avocado’s, plantaardige spirulina pannenkoeken, blauwe bessen, bloemen en een beetje mayple syrup. Nom nom nom!

Ook interessant:┬áShocking: avocado’s zijn niet helemaal vegan

avocado salade

Net als haar vegan-zusje (Mama mango) wordt ook de Salvocado geserveerd als een stukje kunst. De avocado doet haar werk als heuse bowl, terwijl de kleurrijke ingredi├źnten dienst doen als pokebowl. Zo zien wij onze avocado’s graag!

Krijg je al honger? Deze receptjes komen van de The Avocado Show in Amsterdam. Hoewel de avocado’s van ver moeten komen, zijn de rietjes en verpakkingen hier gelukkig duurzaam verkregen. De schil en de pit van elke avocado worden gebruikt voor lokale projecten, waarvan weer inkt en kunstleer wordt gemaakt!

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat n├║ moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts! 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek ­čî┐

Reageer op artikel:
Zo mooi kun je avocado’s serveren (een ode aan het fruit op Avocadodag)
Sluiten