Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 3 nov 2018

De hilarische serie Atypical geeft een kijkje in het leven van een jongen met autisme

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: ‘Atypical’, een (fictieve) serie over een jongen met autisme.

Mensen met een autismespectrumstoornis worden vaak niet goed begrepen. Ze nemen dingen veelal (te) letterlijk op en zeggen wat ze denken, zonder filter. Daarnaast kunnen ze slecht tegen veel prikkels. Hoewel ze daar natuurlijk niets aan kunnen doen, houdt onze maatschappij daar helaas nog veel te weinig rekening mee.

Atypical op Netflix

In Atypical volg je het leven van Sam Gardner, een 18-jarige jongen met autisme. Hij heeft een jongere zus, een voorliefde voor  (lees: obsessie met) feitjes over Antarctica, maar hij heeft nog geen vriendin – en dat wil hij wel. Om precies te zijn: hij wil zijn psychologe Julia graag als vriendin. Maar dat zorgt natuurlijk voor de nodige problemen.

De serie laat Sams zoektocht naar de liefde op een grappige en aandoenlijke manier zien, en schetst tegelijkertijd een accuraat beeld van waar jongeren met een autismespectrumstoornis tegenaan lopen. Je ziet bijvoorbeeld goed wat de situatie voor invloed heeft op het gezin: zusje Casey dat aan de ene kant alles voor hem zou doen, maar tegelijkertijd het idee heeft dat ze zelf te weinig aandacht krijgt, vader Doug die moeite heeft om een band met Sam te krijgen… De verhaallijnen van de andere gezinsleden maken de serie bovendien lekker afwisselend.

Kortom, Atypical is een serie die je gezien moet hebben, zowel voor je eigen vermaak als voor begrip voor mensen met autisme. O ja, en voor de Antarctica-feitjes natuurlijk.

Atypical | Official Trailer [HD] | Netflix

Watch Atypical on Netflix: https://www.netflix.com/title/80117540 #Netflix #Atypical #JenniferJasonLeigh SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages. Members can watch as much as they want, anytime, anywhere, on any internet-connected screen.

Je kunt de eerste twee seizoenen van Atypical bekijken op Netflix. En wees gewaarschuwd: als je een beetje gevoelig bent voor binge watchen, kijk je die in een weekend uit.

Meer Netflixtips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De hilarische serie Atypical geeft een kijkje in het leven van een jongen met autisme
Sluiten