Maannomade
Maannomade Spirituality 27 jun 2019

De zon verschuift naar Kreeft: dit kan je deze maand van haar verwachten

Het Kreeftenseizoen is begonnen, legt onze astroloog Maannomade uit. De zon verschoof begin deze week naar het sterrenbeeld Kreeft en blijft daar even haar werking uitvoeren. Steeds als de zon naar een nieuw sterrenbeeld verschuift, ervaren we allemaal een uitwerking van die energie. Afhankelijk van jouw astrologische birth chart kan dit een flinke boost zijn of juist een flinke klap, kan je het sterk ervaren of juist nauwelijks. Tijd voor een nieuwe maand met nieuwe energie!

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen (want hallo, we hebben het druk!) en nu worden we weer even emotioneel met onze neus op de feiten gedrukt.

Dit kan je verwachten van de zon in het sterrenbeeld Kreeft

Op de langste dag van het jaar (21 juni) verschoof de zon naar sterrenbeeld Kreeft tijdens ze zomer solstice. Net als een echte Kreeft kenmerkt ze zich door haar harde pantser maar haar zachte innerlijk. Kreeft is het eerste emotionele checkpoint omdat ze het eerste waterteken is dat we dit jaar tegen komen. Door al het harde werken, zijn we onze emoties en gevoelens soms een beetje uit het oog verloren en zorgen we er de komende 30 dagen voor dat we dit weer zo goed mogelijk gaan inhalen!

Dit vind je vast ook interessant: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Als echte huismus zorgt Kreeft ervoor dat we gaan reflecteren over hoe we met onze relaties en thuis zijn omgegaan. Hebben we nog een goede werk-thuisrelatie? Is iedereen die in je leven is wel echt een goede positieve invloed? Besteden we genoeg aandacht aan onszelf? Hét moment om dus tijd te besteden aan onze emoties en de relaties om ons heen. Ga erop uit, pak een terras of een vega BBQ en breng tijd met elkaar door. Tijdens de warme zomermaanden zullen de gesprekken gaan vloeien! Wel kan je een beetje te beschermend en bezitterig worden over jouw eigen relaties, zeker nu we ons kwetsbaar kunnen voelen als we het idee hebben dat onze relaties in gevaar zijn. Maar, bezitterigheid en jaloezie zijn niet de oplossing.

Dit wil je wél doen deze maand

Wees ook niet bang om relaties te verbreken want het beschermen van jezelf en je dierbaren staan voorop. Je emoties en gevoelens worden vergroot waardoor negatieve relaties extra onderdruk komen te staan. Niet elke relatie die je ooit bent aangegaan is blijvend, zeker niet als dit jouw selflove in gevaar brengt.

Nieuwe mensen zul je zeker tegenkomen, maar door de zelfbeschermende energie van Kreeft laat je nieuwe relaties niet zomaar binnen om een nieuwe dierbare te worden. Niet het beste moment om op zoek te gaan naar een date voor de lange termijn, grote kans dat je de boot afhoudt om je eigen emoties te beschermen. Door de hogere intuïtie kan je ook een beetje paranoia worden en beren op de weg gaan zien. Een normaal mechanisme maar met Kreeft kan deze een beetje doorslaan. Waag de kans eens en durf je angsten op zij te zetten. Sta open voor nieuwe mensen die je ontmoet en geef ze zéker een kans, wetende dat je nu voorzichtiger bent dan normaal.

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De zon verschuift naar Kreeft: dit kan je deze maand van haar verwachten
Sluiten