Maannomade
Maannomade Spirituality 23 dec 2019

Astro-agenda 23 – 29 december: het wordt een rustige week (gelukkig maar, met alle kerstdrukte)

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 23 december

Maan nog in Schorpioen

Vandaag staat de maan nog in Schorpioen. De maan, planeet met invloed op onder andere onze emoties, wordt extra op scherp gesteld in de diepe energie van Schorpioen. Schorpioen helpt ons om beter te gaan kijken naar wat er onder het oppervlak speelt.

Een periode om dieper te duiken in de problemen die spelen en te gaan kijken naar oorzaken van gevoelens die terug blijven komen. Goed moment om aan jezelf te werken, maar doe het daarom vandaag wel wat rustiger aan.

Dinsdag 24 december & woensdag 25 december

Maan in Boogschutter 

Vandaag maken we de transitie van maan naar Boogschutter en die brengt ons weer in vrolijkere sferen. Schorpioenenenergie kan soms drukkend voelen maar Boogschutter brengt de verlichting. Dit optimistische sterrenbeeld helpt ons om verder te kijken dan onze eigen wereld en om ons weer open te stellen voor onze nieuwsgierigheid.

Lees ook: De energie van de maan: zo werk je ermee

Zo met Kerstavond en Eerste Kerstdag is het erg fijn om de nieuwsgierigheid te voeden met diepgaande gesprekken of nieuwe recepten die je wilt uitproberen. Boogschutter is een echte dare devil, dus verken je grenzen! Maar, wees niet te scherp, want Boogschutter kan soms vrij hard uit de hoek komen.

Donderdag 26 december t/m zaterdag 28 december

Nieuwe maan zon in steenbok

Nieuwe maanenergie is even krachtig als de energie van de volle maan, maar deze op Tweede Kerstdag is wel extra speciaal. Het valt niet alleen samen met Tweede Kerstdag, mar ook met de zoneclips. Zoneclipsen vallen altijd samen tijdens de nieuwe maan en vergroten het effect van de nieuwe maanenergie.

Deze energie is over het algemeen wel veel minder vermoeiend dan een volle maan, want de nieuwe maan helpt ons met het maken van nieuwe beginnen. Letterlijk een schone lei. De zoneclips versterkt dit. Heel erg fijn, zo voor het einde van het jaar. Met de nieuwe maan in Steenbok ligt het thema op het nemen van je verantwoordelijkheden en je carrière. Een goed moment om doelen te zetten voor de lange termijn, want met Steenbok leer je zeker je focus te behouden.

Ook leuk: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Ga 2020 goed in door niet op oudjaarsdag je intenties voor het komende jaar te zetten, maar juist nu al tijdens nieuwe maan. 2020 wordt een jaar vol Steenbok energie, des te meer reden om nu al nieuwe doelen te gaan zetten!

Zondag 29 december

Maan in Waterman

De laatste dagen van het jaar staat de maan nog even in Waterman. Waterman is een echte helper die graag voor iedereen klaar staat. Maar doet het wel altijd op zijn eigen manier, soms een tikkeltje onconventioneel of quirky. Fijne energie om de mensen om je heen een tikkeltje extra te helpen maar vooral ook om samen te zijn met anderen.

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astro vibes?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Astro-agenda 23 – 29 december: het wordt een rustige week (gelukkig maar, met alle kerstdrukte)
Sluiten