Astrologie-agenda van 9 tot 15 september: je wekelijkse update van de sterren

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september

Vandaag shift de maan naar Waterman en verblijft daar tot de nieuwe shift op donderdag. De komende 3 dagen staan in het teken van vernieuwing en de toekomst. Waterman is het sterrenbeeld dat altijd op zoek is naar nieuwe handigheidjes, technische snufjes en slimme weetjes voor brainstormsessies.

Met zijn intelligentie zijn dit goede dagen om je te gaan focussen op nieuwe doelen voor de toekomst, vergaderingen en op veranderingen. Maar het is niet alleen tijd voor serieuze dingen, want dit luchtteken kan ook spontaan uit de hoek komen en is fantastisch om je sociale netwerk uit te breiden. Tijd om verder te kijken dan je neus lang is.

Donderdag 12 september 

De afgelopen dagen kunnen we ons emotioneel voorbij zijn gelopen, maar met de energie van maan in Vissen zullen we dat zeker weer gaan in halen. De komende dagen kunnen onrustiger, dromerig en gevoeliger zijn dat je normaal gewend ben. Een goed idee om de komende dagen rustiger aan te doen dan dat je gewend bent en tijd te maken voor meditatie, rusten maar ook jezelf vervelen. We zijn constant druk met de prikkels om ons heen en Vissen maakt ons duidelijk dat het ook goed is om er gewoon te zijn en niet toe te geven aan de prikkels.

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Vrijdag 13 september 

Vrijdag de dertiende én volle maan én ook nog in Vissen. Dat hoeft niet perse slecht nieuws te betekenen. Tijdens volle maan ervaren we de energie van de maan op haar sterkst en de combinatie met Vissen zal deze extra gevoelig maken.

Met de verhoogde energieën om ons heen kan je een periode van volle maan als extra vermoeiend en zwaar beschouwen. Het is een periode waarin de kans krijgt om terug te kijken op de afgelopen periode en om meer met jezelf in contact te komen. En daar zal dit sterrenbeeld extra bij gaan helpen. Vissen staat goed in contact met haar emoties en haar intuïtie maar ook met haar spiritualiteit. Hierdoor kunnen emoties extra sterk aankomen, maar is het ook een mooi moment om daar juist extra aandacht aan te geven en te luisteren naar je lichaam en geest.

Lees ook: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Door deze extra sterke connectie is het een mooie kans om dichter tot jezelf te komen, om aandacht te geven in wat er in je om gaat, waar je heen wilt in het leven maar ook wat er daadwerkelijk toe doet. Vissen heeft enorm veel aandacht voor de mensen om haar heen en cijfert zichzelf soms weg als ze daarmee anderen kan helpen. Ga datgene dat je onzeker maakt niet uit de weg, want met de energie van Vissen ligt dit wel op de loer. Het wordt je niet altijd makkelijk gemaakt maar juist door het niet uit de weg te gaan, knal je er doorheen.

Zaterdag 14 en zondag 15 september

Tijd om de energie van volle maan in Vissen van je af te schudden met de transitie van maan naar Ram. Ram denkt totaal niet aan zijn emoties maar zet deze juist om in actie. En dat is fijn omdat de naweeën van een volle maan de komende dagen nog wel aan kan gaan houden. Houdt jezelf bezig, focus je op nieuwe projecten, start een nieuwe hobby of ga lekker sporten. Daarnaast, probeer wel grip te houden op de emoties die je stiekem een beetje wegstopt. Door Ram kunnen deze weleens naar uit de hoek komen.

Daarnaast is het tijd om meer balans te vinden met de transitie van Mercurius en Venus naar Weegschaal. Mercurius is de planeet van communicatie en Venus staat bekend als de planeet van liefde en alle mooie dingen. Venus, die al een sterke connectie heeft met Weegschaal, is hier in zijn nopjes en dat brengt extra fijne energie met zich mee! Weegschaal is de allemansvriend en weet altijd met iedereen op positieve voet te staan. En dat zal ook een boost in je relaties met zich meebrengen.

Ook interessant: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Waar we met de energie van Venus in Maagd wat kortaf konden reageren, weten we met Weegschaal de vrede beter te bewaren. Ook voor onze financiën zal dit een boost zijn, want Venus weet ook met geld om te gaan. Weegschaal weegt letterlijk alles af waardoor we bewuster zullen worden van onze uitgaven. Dat is na zo’n dure zomer toch wel heel erg fijn. De sociale kant van Weegschaal is ook erg fijn voor de communicatieplaneet Mercurius waarbij de focus meer gaat liggen op connecten, banden versterken en het aanbrengen van harmonie. Ook een goede periode om slechte banden en ruzies onder ogen te zien en te werken naar een oplossing of om je gevoel en je emoties uit te spreken.

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astrologie?

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Astrologie-agenda van 9 tot 15 september: je wekelijkse update van de sterren
Sluiten