Maannomade
Maannomade Mind 30 sep 2019

Astro-agenda van 30 september – 6 oktober: je wekelijkse update van de sterren

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 30 september & dinsdag 1 oktober

We beginnen de maandag zoals we de afgelopen dagen hebben overleefd, een beetje donker met de shift van maan in Schorpioen. Niet om je bang te maken, maar Schorpioen gaat graag de diepte in om alles te ontdekken. De zin van het leven, de fantastische dingen waar je blij van wordt, maar ook het zeer dat je soms voelt als je niet lekker in je vel zit of het gewoon niet mee zit.

Schorpioenenenergie is naast een fantastisch galgjewoord ook erg fijn voor meditaties. Juist door dieper op je gevoelens en je energie in te gaan, kan je stappen gaan maken om weer verder te komen. Ook fijn om meer verdieping te krijgen in je relatie en dichter tot elkaar te komen.

Lees ook: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Schorpioen is gek op diepgaande gesprekken namelijk en is niet bang om zichzelf bloot te geven. Let er alleen op dat je jezelf (en anderen) niet uit het oog verliest, want door zo ‘obsessed’ op ontdekkingsjacht te gaan, kan je best eens belangrijke dingen missen.

Woensdag 2 oktober

Met de shift van maan naar Boogschutter gaan we het na de afgelopen twee dagen een beetje optimistischer bekijken. Boogschutter geeft ons emotioneel meer een oppepper en letterlijk weer de zin om er op uit te trekken. We krijgen het gevoel dat het weer lekker loopt en we goed in ons vel zitten.

Ook leuk: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Erg fijne energie, vooral als je dit combineert met erop uit trekken en het plannen van spontane dingen. Een periode waarin we geen zin hebben in serieuze dingen, maar juist genieten van de grapjes (en vooral de grapjes die jezelf maakt…).

Donderdag 3 oktober

Vandaag hebben we twee belangrijke gebeurtenissen die best een rol kunnen gaan spelen in de manier waarop we met onze relaties om aan en naar deze kijken.

Eén die we zeker de komende tijd gaan merken, is de shift van communicatie- en gedachtenplaneet naar Schorpioen. Dit sterrenbeeld, zal net zoals maandag, met ons de diepte in gaan. Aangezien nu Mercurius de komende weken in Schorpioen zal verblijven, zullen we dit vooral gaan merken in de manier waarop wij communiceren maar ook de manier waarop wij onze gedachten verwerken.

Schorpioen geeft ons een kans om onze verbale en non-verbale communicatie te gebruiken om dichter tot onszelf te komen, maar ook dichter naar anderen. Wel is er een valkuil dat we de passie voor het onbekende ervoor zorgt dat we erin doordraaien.

Luchtigheid

Probeer je directe mening soms ook voor je te houden. Sommige onderwerpen kunnen oud zeer oplaaien, dus probeer ook voldoende luchtigheid in de gesprekken mee te nemen. Maar met de sterkte connectie met het Waterelement zorgt een versterkte non-verbale radar ervoor dat het in ieder geval makkelijker om op te pikken wanneer gesprekken wat luchtigheid en een grapje tussendoor kunnen gebruiken.

Let ook op dat je het altijd blijven zoeken naar meer betekenis of meer redenen ook kan zorgen dat je minder vertrouwen kan hebben. Achterdocht ligt nu meer op de loer, dus probeer te focussen op de beste intenties van iedereen.

Gelukkig hebben we nog een shift die voor iets meer balans zal zorgen. Door de directe en altijd twijfelachtige energie van Mercurius en Schorpioen kan er ook een hoop drama op je af komen. Mars in Weegschaal is hier wel weer een fijne tegenhanger voor, alhoewel Mars zich niet echt thuisvoelt in deze rustige en begripvolle planeet.

Energie van Mars

Mars kennen we als de planeet van onze instincten en passies, dus ook de planeet van de manier waarop we met anderen de liefde bedrijven of (verbaal) ruzie maken. De energie die Weegschaal aan de planeet geeft, zorgt ervoor dat we meer zullen gaan reflecteren.

Dat we verder durven en kunnen kijken dan naar onze eigen mening en gedachten, en dat we meer rekening houden met anderen. In plaats van meer onze innerlijke vlam laten spreken, leren we nu ook om eerst eens na te denken of het wel echt een goede keuze of opmerking is.

Mars zijn energie wordt minder dominant of impulsief, maar juist rustiger en begripvoller. Van binnen kunnen we wel meer onrust ervaren in ons hoofd, omdat we nu meer aan het denken worden gezet voordat we daadwerkelijk actie ondernemen.

Vrijdag 4 oktober tot zondag 6 oktober

Nadat we de afgelopen dagen iets te veel de grapjas hebben uitgehangen en onze serieuze taken een beetje hebben laten liggen, zorgt maan in Steenbok ervoor dat we weer even de structuur gaan oppakken. Steenbok heeft een oog voor de belangrijke dingen die moeten gebeuren om vooruit te gaan, om successen te boeken maar ook om plannen te maken voor later.

We hebben meer focus en vinden de minder leuke klussen ineens een stuk minder erg. Ondanks dat dit misschien niet je ideale weekend lijkt, kan je de tijd nu goed gebruiken! Qua emoties laten we het nu liggen, ga dus vooral lekker praktisch bezig…

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 30 september – 6 oktober: je wekelijkse update van de sterren
Sluiten